CFO της Goldman Sachs για μείωση επιτοκίων από Fed: Σε καλό δρόμο για ήπια προσγείωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CFO της Goldman Sachs για μείωση επιτοκίων από Fed: Σε καλό δρόμο για ήπια προσγείωση
Η απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης θέτει την οικονομία των ΗΠΑ σε καλή τροχιά για μια ήπια προσγείωση, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Goldman Sachs.

Η απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης θέτει την οικονομία των ΗΠΑ σε καλή τροχιά για μια ήπια προσγείωση, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Goldman Sachs.

«Νομίζω ότι αυτή η πρώτη περικοπή κατά 50 μονάδες βάσης είναι ένα σαφές μήνυμα όσον αφορά τη νέα κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Fed. Και ελπίζουμε ότι αυτό θα ξεκλειδώσει αυξητικά τα ποσοστά εμπιστοσύνης και θα μειώσει προφανώς τα κόστη προς το τέλος του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Ντένις Κόουλμαν, CFO της Goldman Sachs, μιλώντας στο CNBC την Τρίτη.

«Καθώς προχωράμε προς το 2025, θα ελπίζουμε ότι θα βελτιωθούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στις αγορές και θα έχουμε περισσότερες δραστηριότητες» πρόσθεσε. Ερωτηθείς εάν η μείωση των επιτοκίων της Fed μπορεί να εξασφαλίσει ένα soft landing για την οικονομία των ΗΠΑ, ο κ. Κόουλμαν εμφανίστηκε αισιόδοξος.

«Αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το consensus. Είναι πάντα μια πολύ δύσκολη δουλειά η διαχείριση των οικονομιών αλλά ο πληθωρισμός υποχωρεί, η ανεργία είναι διαχειρίσιμη, θα αρχίσουν να αποτυπώνονται οι μειώσεις των επιτοκίων και είμαστε σε καλό δρόμο για μία ήπια προσγείωση» εξήγησε. Ωστόσο, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αντέχει τους επόμενους μήνες.

«Μακροπρόθεσμα είμαι αισιόδοξος. Βραχυπρόθεσμα, είμαι λίγο πιο δύσπιστος», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον. «Οι αγορές τιμολογούν τα πράγματα σαν να θα είναι υπέροχα. Βάλτε με στους επιφυλακτικούς. Είμαι με την πιο προσεκτική πλευρά των στοιχημάτων», πρόσθεσε ο CEO.

Τα σχόλια των 2 ισχυρών ανδρών έρχονται στον απόηχο της κίνησης της Fed πριν από 6 ημέρες να ψαλιδίσει το κόστος δανεισμού κατά 0,5%. Ορισμένοι παράγοντες των αγορών αμφισβητούν εάν η μείωση των επιτοκίων έγινε έγκαιρα, ώστε να αποκλιμακώσει τον πληθωρισμό χωρίς να ωθήσει την οικονομία σε ύφεση.

Ορισμένοι αναλυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι παρόμοιες γενναίες μειώσεις επιτοκίων δεν θα μπορούσαν να αποτρέψουν μία ύφεση παρόμοια με εκείνη στις αρχές της δεκαετίας του 2008 και την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: «Ταύρος» για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Γιατί δεν υποαποδίδουν σε κύκλους μείωσης επιτοκίων

Γαλλία: Κίνδυνος για νέες απώλειες στα assets - Εντείνεται η πολιτική αβεβαιότητα

UBS: Βλέπει νέο re - rating για τις ελληνικές τράπεζες και υψηλότερες χρηματικές διανομές

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider