ΗΠΑ: Σε υψηλό 5μηνου η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε υψηλό 5μηνου η καταναλωτική εμπιστοσύνη
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 70,1 μονάδων

Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, περισσότερο από ό,τι είχε δείξει η αρχική μέτρηση.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν ανήλθε στα επίπεδα των 70,1 μονάδων από 67,9 τον Αύγουστο, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.

Η προκαταρκτική μέτρηση του δείκτη νωρίτερα μέσα στο μήνα, είχε δείξει άνοδο στις 69 μονάδες. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν τον δείκτη στις 69,3 μονάδες.

Ο δείκτης είναι αυξημένος κατά περισσότερο από 3% από τον Αύγουστο, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κάτω από το προπανδημικό υψηλό των 101, που έφτασε τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αναθεωρήθηκε στις 63,3 μονάδες από 61,3.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο πληθωρισμός θα είναι κατά μέσο όρο 2,7% το επόμενο έτος. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 2020, σύμφωνα με την Capital Economics. Ο τρέχων ρυθμός πληθωρισμού είναι 2,5%, με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε υψηλό 5μηνου η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Σε τροχιά για δυνατό Σεπτέμβριο το Bitcoin: Κέρδη 10% - Πάνω από τα 65.500 δολάρια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider