Η Τουρκία εισάγει ελάχιστο εταιρικό φόρο 10%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τουρκία εισάγει ελάχιστο εταιρικό φόρο 10%
Οι αλλαγές στον τρόπο φορολογίας εταιρείων είναι ένα βήμα προς τη δημοσιονομική εξυγίανση και αποτελεί μέρος της αλλαγής πολιτικής που έχει εισηγηθεί ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ

Ελάχιστο εταιρικό φόρο 10% πρόκειται θα εισάγει η Τουρκία από το 2025 για να συμβάλλει στην μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

«Ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής για τα εταιρικά κέρδη δεν θα είναι κάτω από το 10% προ κρατήσεων και απαλλαγών», σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης από το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομικών το Σάββατο.

Οι αλλαγές στον τρόπο φορολογίας εταιρείων είναι ένα βήμα προς τη δημοσιονομική εξυγίανση και αποτελεί μέρος της αλλαγής πολιτικής που έχει εισηγηθεί ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ από τότε που ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών στις εκλογές του προηγούμενου έτους.

Ο Σιμσέκ έχει θέσει ως πυρήνα της στρατηγικής του την απλοποίηση των φορολογικών νόμων και τη μείωση του πεδίου φορολογικών εκπτώσεων και απαλλαγών.

Η τουρκική κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για το δημοσιονομικό έλλειμμα για το επόμενο έτος στο 3,1% του ΑΕΠ, από 3,4% προηγουμένως. Για το 2024, αναμένει έλλειμμα 4,9%.

Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Τουρκία άντλησε ποσό - ρεκόρ από δεκαετές ομόλογο

Νέα υποβάθμιση του Ισραήλ από Moody's - Στο Baa1

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider