Η Τουρκία άντλησε ποσό - ρεκόρ από δεκαετές ομόλογο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τουρκία άντλησε ποσό - ρεκόρ από δεκαετές ομόλογο
Η Άγκυρα προσπαθεί να ενισχύει το επενδυτικό κλίμα με ένα «σαρωτικό» πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης.

Η Τουρκία άντλησε 3,4 δισ. δολάρια στην μεγαλύτερη διεθνή πώληση ομολόγων, στηριζόμενη στην επαναγορά χρέους καθώς η Άγκυρα προσπαθεί να ενισχύει το επενδυτικό κλίμα με ένα «σαρωτικό» πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης.

Η χώρα πούλησε 10ετές ομόλογο σε δολάρια με απόδοση 6,75%, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας.

Το 2020, η Τουρκία είχε αντλήσει 4 δισ. δολάρια μέσω πολλαπλών εκδόσεων, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που άντλησε τόσο πολλά μέσω μιας μόνο έκδοσης, σύμφωνα με τα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στους Financial Times, η τέταρτη διεθνής πώληση ομολόγων της χώρας μέσα στο 2024 έγινε καθώς ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κορυφαίοι αξιωματούχοι προσπάθησαν να προσελκύσουν στελέχη και διαχειριστές κεφαλαίων στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η Άγκυρα επιδιώκει να «πείσει» τους επενδυτές διεθνώς ότι ακολουθεί πλέον ορθόδοξη οικονομική πολιτική, έπειτα από χρόνια αντισυμβατικών μέτρων του Ερντογάν που σε μεγάλο βαθμό «καταβύθισαν» την οικονομία, εκτοξεύοντας σε δυσθεώρητα ύψη τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider