Νέα υποβάθμιση του Ισραήλ από Moody's - Στο Baa1

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα υποβάθμιση του Ισραήλ από Moody's - Στο Baa1
Η πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ υποβαθμίστηκε από A2 σε Baa1 μόλις τρία «σκαλοπάτια» πάνω από την «μη επενδυτική βαθμίδα».

Σε δεύτερη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Ισραήλ για φέτος κατά δύο βαθμίδες αυτή τη φορά προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's καθώς η εντάσεις στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ κλιμακώνονται.

Η πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ υποβαθμίστηκε από A2 σε Baa1 μόλις τρία «σκαλοπάτια» πάνω από την «μη επενδυτική βαθμίδα» και διατηρεί αρνητικό outlook για την οικονομία της χώρας.

«Ο γεωπολιτικός κίνδυνος έχει ενταθεί σημαντικά, με ουσιαστικές αρνητικές συνέπειες για την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα», ανέφερε η Moody's σε ανακοίνωση.

Η απόφαση της Moody's είχε ήδη ληφθεί πριν ακόμη τα ισραηλινά πλήγματα κατά του αρχηγείου της Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό την Παρασκευή, στην πιο σφοδρή επίθεση κατά της πρωτεύουσας του Λιβάνου εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια σημαντική κλιμάκωση των εχθροπραξιών και εγείρει ανησυχίες για μία γενικευμένη σύγκρουση στην περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider