Γερμανία: «Βουτιά» μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στις εργοστασιακές παραγγελίες τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: «Βουτιά» μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στις εργοστασιακές παραγγελίες τον Αύγουστο
Οι παραγγελίες υποχώρησαν κατά 5,8%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν μείωση της τάξης του 2%. 

«Βουτιά» μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες τον Αύγουστο, ένα ακόμα «αγκάθι» για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης που δεν καταφέρνει να επιτύχει την πολυαναμενόμενη ανάκαμψη.

Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες υποχώρησαν κατά 5,8%, έπειτα από δυο διαδοχικούς μήνες ανόδου, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν μείωση της τάξης του 2%.

Σύμφωνα με το Reuters, ένας λόγος για το αποτέλεσμα του Αυγούστου ήταν οι πολύ μεγάλες παραγγελίες για μεταφορικό εξοπλισμό -όπως αεροσκάφη, πλοία, τρένα και στρατιωτικά οχήματα- που έγιναν τον προηγούμενο μήνα. Εξαιρουμένων των παραγγελιών μεγάλης κλίμακας, οι νέες παραγγελίες τον Αύγουστο ήταν 3,4% χαμηλότερες από τον Ιούλιο.

Παράλληλα, η Destatis αναθεώρησε ανοδικά το μέγεθος για τον Ιούλιο, σε αύξηση 3,9% τον μήνα από το 2,9% προηγουμένως, λόγω ενός σημαντικού όγκου παραγγελιών που αναφέρθηκαν καθυστερημένα.

Σημειώνεται πως τα αδύναμα αυτά στοιχεία ξεκινούν μια δύσκολη εβδομάδα για τη Γερμανία, η οποία περιλαμβάνει τη βιομηχανική παραγωγή που θα ανακοινωθεί την Τρίτη, ενώ την επόμενη μέρα θα δημοσιευτούν οι τελευταίες οικονομικές προβλέψεις από την κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

Ifo: «Σύννεφα» και στον κλάδο λιανικής

«Σύννεφα» εμφανίστηκαν και στο επιχειρηματικό κλίμα στον τομέα λιανικής τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έρευνα του Ifo.

Οι έμποροι λιανικής αξιολόγησαν την τρέχουσα κατάστασή τους ως ελαφρώς χειρότερη από τον προηγούμενο μήνα, ενώ είναι πιο απαισιόδοξοι για τους επόμενους μήνες

«Οι καταναλωτές είναι ανήσυχοι σχετικά με το περιβάλλον οικονομικής πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναμένεται περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη στις ιδιωτικές καταναλωτικές δαπάνες για το υπόλοιπο του 2024», δήλωσε ο Patrick Hoeppner του Ifo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε συζητήσεις για εξαγορά της Arcadium η Rio Tinto

WSJ: Μερίδιο 1 δισ. δολαρίων στην Pfizer απέκτησε η Starboard

Βιλερουά ντε Γκαλό: «Πολύ πιθανή» μία νέα μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider