Goldman Sachs: Οι «χρυσές εποχές» του S&P 500 τελείωσαν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Goldman Sachs: Οι «χρυσές εποχές» του S&P 500 τελείωσαν
Είναι σχεδόν απίθανο κατά τους αναλυτές της Goldman Sachs, οι αμερικανικές μετοχές να διατηρήσουν τη δυναμική που έχουν αναπτύξει την τελευταία δεκαετία.

Είναι σχεδόν απίθανο κατά τους αναλυτές της Goldman Sachs, οι αμερικανικές μετοχές να διατηρήσουν τη δυναμική που έχουν αναπτύξει την τελευταία δεκαετία, με άνω του μέσου όρου επιδόσεις, καθώς οι επενδυτές στρέφονται προς άλλα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ομολόγων, για να εξασφαλίσουν καλύτερες αποδόσεις.

Ο διευρυμένος S&P 500 αναμένεται να σημειώνει ετήσια απόδοση μόλις 3% για τα επόμενα 10 χρόνια, σύμφωνα με την ανάλυση, σε σύγκριση με το 13% της προηγούμενης δεκαετίας και τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 11%. Επιπλέον, δίνει 72% πιθανότητα οι αποδόσεις του S&P 500 να υπολείπονται των κρατικών ομολόγων και 33% πιθανότητα να μην ξεπεράσουν τον πληθωρισμό.

Η ανοδική πορεία της αμερικανικής αγοράς τα τελευταία 8-10 χρόνια οφείλεται στις ευνοϊκές συνθήκες όπως τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια και τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη, ωστόσο πλέον οι αναλυτές αναμένουν πλέον μια πιο ισορροπημένη κατανομή αποδόσεων. Από την αρχή του έτους ο δείκτης έχει ενισχυθεί 23%, αλλά η επίδοση του βασίζεται σε λίγες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Ακόμη και αν το ράλι παρέμενε συγκεντρωμένο, ο S&P 500 θα σημείωνε αποδόσεις κάτω του μέσου όρου, γύρω στο 7%.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η UBS πουλά το 50% της Swisscard στην American Express

Lufthansa: Παρατείνει την αναστολή των πτήσεων προς Τελ Αβίβ έως και τις 10 Νοεμβρίου

Volkswagen: Πρόστιμο 5,4 εκατ. λιρών για κακομεταχείριση δανειοληπτών

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider