Μοσκοβισί: Πρώτα τεχνική και μετά πολιτική συμφωνία

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μοσκοβισί: Πρώτα τεχνική και μετά πολιτική συμφωνία

Μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) πριν από μια πολιτική συμφωνία δεν είναι απλά επιθυμητή αλλά και απαραίτητη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, διαμήνυσε την Τρίτη ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο ίδιος σημείωσε πως θα έχει συναντηθεί σήμερα με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία κατά την συνάντηση της ευρωομάδας στην Βαλέτα της Μάλτας στις 7 Απριλίου. Ο Επίτροπος διαπίστωσε σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου για την ελληνική αξιολόγηση ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ακόμη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. «Θα πρέπει και το ΔΝΤ που συμμετείχε θετικά σε όλες τις διαπραγματεύσεις από την δημιουργία του προγράμματος το 2015 να παίξει τον ρόλο του και να ενθαρρύνει όλες τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση ενός βιώσιμου χρέους».

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ακόμη ότι η χώρα χρειάζεται ένα πιο «ρεαλιστικό σχέδιο» πλεονασμάτων για μετά το 2018 προσθέτοντας ότι αυξημένα πλεονάσματα για πολλά χρόνια δεν επιτρέψουν στις αγορές να δανείσουν την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να δει το φως σε αυτό το μακρύ τούνελ της λιτότητας», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider