Κοντογεώργης: Η ανάπλαση της ΔΕΘ αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας προς όφελος της ανάπτυξης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντογεώργης: Η ανάπλαση της ΔΕΘ αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας προς όφελος της ανάπτυξης
«Σημειακό, συμβολικό και με πολλές θετικές επιδράσεις για τη Θεσσαλονίκη» χαρακτήρισε το έργο της ανάπλασης της ΔΕΘ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, σε εκδήλωση του Υπερταμείου/Growthfund.

«Σημειακό, συμβολικό και με πολλές θετικές επιδράσεις για τη Θεσσαλονίκη» χαρακτήρισε το έργο της ανάπλασης της ΔΕΘ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, σε εκδήλωση του Υπερταμείου/Growthfund, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, με θέμα «η Νέα ΔΕΘ ως Τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη».

«Η ΔΕΘ αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός εξωστρέφειας, που ενισχύει τη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση είπε πως η ανάπλασή της είναι ένα έργο το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί σε συνεργασία με την πόλη και με τις διοικήσεις, να κατευθυνθούν πόροι, να επιστρατευτούν δομές και διαδικασίες», είπε ο κ. Κοντογεώργης. Πρόσθεσε, δε, πως επιδίωξη είναι να ολοκληρωθεί η ανάπλαση στον «πιο κοντινό χρόνο και να επισκεφτούμε τη νέα ΔΕΘ, που θα είναι κόσμημα και διαμάντι για την περιοχή».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στάθηκε στις διεκδικήσεις από πλευράς Δήμου ώστε να πρασινίσει περισσότερο ο χώρος, λέγοντας: «Θέλαμε και θέλουμε μια ανάπλαση της ΔΕΘ, η οποία θα είναι μέρος ενός μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου. Θέλαμε και θέλουμε μια ΔΕΘ, η οποία δεν θα έχει περίφραξη και θα είναι ανοιχτός δημόσιος χώρος, που θα συνδυάζει την πετυχημένη εκθεσιακή της πορεία με ένα πολιτιστικό αποτύπωμα, με αθλητικές υποδομές».

Τόνισε ο κ. Αγγελούδης πως στο προηγούμενο σχέδιο «όλα αυτά υπήρχαν σε ένα πολύ μικρό βαθμό. Όταν ξεκινήσαμε μια διαδικασία διαλόγου με τη διοίκηση της ΔΕΘ, το Υπερταμείο και την κυβέρνηση είδαμε ότι μπαίνουν στην ατζέντα. Είμαστε πλέον έτοιμοι να υποστηρίξουμε αυτό το σχέδιο και την προσπάθεια για μητροπολιτικό πάρκο και ανάπλαση της ΔΕΘ».

Η Θεσσαλονίκη, με την ανάπλαση της ΔΕΘ, θα διαθέτει ένα πάρκο 110 στρεμμάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΘ - Helexpo, Τάσο Τζήκα. «Το 50% που είχαμε βάλει ως όρο για πράσινο ώστε να προχωρήσει η ανάπλαση έγινε 60% με την επέμβαση του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Καταφέραμε αυτό το νέο εκθεσιακό κέντρο να είναι το πιο βιοκλιματικό. Θα έχει ένα πάρκο που μετά τη συμφωνία με τον δήμο θα είναι 100 στρέμματα, ενώ με την ενσωμάτωση των εγκαταστάσεων της Αγίας Φωτεινής θα φτάσει τα 110 στρέμματα. Η Θεσσαλονίκη, με αυτό το πάρκο θα είναι άλλη πόλη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Κόφτης στα Airbnb και μέτρα για κορεσμένους προορισμούς στο «πακέτο» της ΔΕΘ

Μητσοτάκης: Οι 45 νέες παρεμβάσεις - Τι εξήγγειλε στη ΔΕΘ

Εκδόθηκε το πρώτο ενιαίο ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα ΜΜΜ Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ

gazzetta
gazzetta reader insider insider