ΔΕΗ: Προβληματισμός για το «πείραμα» της πώλησης

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Προβληματισμός για το «πείραμα» της πώλησης

Το θέμα της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας βρέθηκε στο επίκεντρο του 2ου συνεδρίου που διοργανώνει το ΗΑΕΕ και διεξάγεται από τις 18 έως τις 20 Μαΐου στην Αθήνα. Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΗ, κ. Ανδριώτης αναφέρθηκε στο άνοιγμα της αγοράς του ηλεκτρισμού και τις δομικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στη ΔΕΗ εκφράζοντας τη διαφωνία της επιχείρησης στον τρόπο που επιχειρείται να γίνει η μετάβαση αυτή.

Όπως ανέφερε το πρόβλημα δεν είναι ο στόχος αλλά η διάρκεια της μεταβατικής διαδικασίας. Σκοπός είναι να «έχουμε ένα μικρό και καλοχηματισμένο σχήμα και όχι κάτι που μας επιβάλλεται από άλλους», σημείωσε.

Παπαγεωργίου: Το σχέδιο της πώλησης δεν θα πετύχει

Στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ, η οποία αποτελεί μέρος της συμφωνίας με τους δανειστές αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Ενέργειας κ. Μάκης Παπαγεωργίου ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι το σχέδιο της πώλησης δεν πρόκειται να προσελκύσει κανέναν επενδυτή. «Ποιος επενδυτής θα ενδιαφερθεί χωρίς να έχει σαφείς απαντήσεις για θέματα όπως είναι η προμήθεια των εργοστασίων, η ύπαρξη ενός μείγματος πελατών;», σημείωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι επιχειρείται μια άναρχη συρρίκνωση της επιχείρησης η οποία δεν θα πετύχει, σε αντίθεση με την μικρή ΔΕΗ η οποία έδινε απαντήσεις σε όλα τα βασικά προβλήματα, όπως είπε.

«Η συμφωνία με τους δανειστές, δεν ευνοεί την κεφαλαιακή της επάρκεια, παρά μόνο τη συρρίκνωσή της», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider