ΟΛΠ: Βελτιωμένη προσφορά ζητά το ΤΑΙΠΕΔ από την Cosco

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΛΠ: Βελτιωμένη προσφορά ζητά το ΤΑΙΠΕΔ από την Cosco

Βελτιωμένη προσφορά για τον ΟΛΠ ζητεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) από την κινεζική Cosco, η οποία ήταν και η μοναδική εταιρεία που εκδήλωσε δεσμευτικό ενδιαφέρον στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού.

Η διαδικασία αποσφράγισης της μοναδικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς από την εταιρεία Coscoσ Group (Hong Kong) Limited ολοκληρώθηκε την Τρίτη, παρουσία των ανεξάρτητων εκτιμητών και των εκπροσώπων των δανειστών που συμμετέχουν στο συμβούλιο εμπειρογνώμων του Ταμείου.

Αν και το ύψος της προσφοράς δεν ανακοινώθηκε επίσημα από το ΤΑΙΠΕΔ θεωρείται πως το προσφερόμενο τίμημα δεν φτάνει την αξία της αποτίμησης από τους δύο ανεξάρτητους αποτιμητές, την Kantor και την American Appraisal Hellas.

Σύμφωνα με τους όρους της ανωτέρω διαδικασίας, ζητήθηκε η υποβολή βελτιωτικής προσφοράς με στόχο αυτή να προσεγγίσει την καλύτερη εκ των δύο αποτιμήσεων. Η νέα προσφορά –εφόσον αυτή κατατεθεί- θα εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ που προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αφορά την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, η οποία θα γίνει τμηματικά. Ο αγοραστής θα αποκτήσει αρχικά το 51% των μετοχών και το υπόλοιπο 16% θα μεταβιβαστεί εφόσον υλοποιηθούν επενδύσεις, ύψους περί τα 350 εκατ. ευρώ εντός των επόμενων ετών.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, το ποσόν θα καταβληθεί ολόκληρο απλά το μέρος που αντιστοιχεί στο 16% θα κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό και θα εκταμιευθεί όταν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider