Παπαδημητρίου: Η οικονομία βρίσκεται εκτός κινδύνου

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαδημητρίου: Η οικονομία βρίσκεται εκτός κινδύνου

«Είναι φανερό ότι η οικονομία βρίσκεται εκτός κινδύνου και έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου απευθυνόμενος σε εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορέων από τον πετρελαϊκό κλάδο. Μιλώντας την Τρίτη το βράδυ σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) σημείωσε ότι τα θετικά σημάδια προέρχονται από όλους τους κλάδους όπως είναι ο τουρισμός, η βιομηχανία, οι άμεσες ξένες επενδύσεις, οι κατασκευές, οι υπηρεσίες και το εμπόριο και ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία για το α’ εξάμηνο του 2017 «η οικονομία βρίσκεται σε διαδικασία επιτάχυνσης και είναι εφικτός ο στόχος για 1,8% ανάπτυξη».

Όπως σημείωσε οι εκδόσεις των εταιρικών ομολόγων έχουν υπερβεί τα 600 εκατ. ευρώ το α’ επτάμηνο και προβλέπεται ότι στο τέλος του έτους θα έχουν ξεπεράσει το 1 δις. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η είσπραξη κερδών των εισηγμένων εταιρειών αυξήθηκε κατά 25,5% το α’ εξάμηνο, ωστόσο εκτίμησε ότι «έχουμε να ξεπεράσουμε προβλήματα πριν επανέλθει η οικονομία σε σταθερή ανάπτυξη».

Με αφορμή την εκδήλωση του ΣΕΕΠΕ ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν αναπτυχθεί νομοθετικές πρωτοβουλίες, ενεργοποιούνται ψηφισμένοι αλλά ανενεργοί νόμοι, ενισχύεται ο ρόλος του Παρατηρητηρίου Καυσίμων, ενδυναμώνονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των περιφερειακών διευθύνσεων ανάπτυξης και μεταφορών και αλλά και τα αρμόδια υπουργεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider