Μητσοτάκης: Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή ΕΕ - Οι 42 του ευρωψηφοδελτίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή ΕΕ - Οι 42 του ευρωψηφοδελτίου
Τους «42» του ευρωψηφοδελτίου παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας παράλληλα σύνθημα νίκης.

Μήνυμα νίκης και μάχης ενόψει της ευρωκάλπης του Μαϊου έστειλε μιλώντας στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας στην παρέμβασή του τον ιστορικό ρόλο της ΝΔ για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για ευρωψηφοδέλτιο νίκης της ΝΔ, σημειώνοντας ότι στις 26 Μαϊου η ΝΔ θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη μετά από τέσσερα χρόνια. Ευχαρίστησε ονομαστικά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την ευρωομάδα του κόμματος, τα έμπειρα στελέχη, αλλά και τους πρωτοεμφανιζόμενους που απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. «Είδατε ανθρώπους με ποιότητα, γιατί αυτό ξεχωρίζει τη ΝΔ από τα υπόλοιπα κόμματα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι συγκροτήθηκε ένα ψηφοδέλτιο με αξιοκρατία και αντιπροσωπευτικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στις 28/5 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την υπογραφή του Κων. Καραμανλή για την ένταξη στην τότε ΕΟΚ, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που υπέγραψε τη Συνθήκη του Μάσστριχτ, αλλά και στο ότι το 2015 η ΝΔ ήταν η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ψηφίζοντας το τρίτο πρόγραμμα, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι το μέλλον μιας χώρας που ξαναβρίσκει τη θέση της σε μια Ευρώπη που αλλάζει. «Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ε.Ε.», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ εξήρε και τον ρόλο του ΕΛΚ. «Θέλουμε να είμαστε με τους νικητές, όχι να ψάχνουμε σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Είναι τόσο ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ που θα ξεκινήσει την καμπάνια του από την Αθήνα την επόμενη Τρίτη, ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η μεγάλη μάχη είναι για τη φανέλα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το μήνυμα της ευρωκάλπης θα πρεπει να είναι ξεκάθαρο: μετά από 4 δύσκολα χρόνια, είναι η ώρα για μια καινούργια αρχή. Τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα αφιερώσει πολλή ενέργεια να μιλήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα εξηγήσει πώς θα κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη, πώς θα δημιουργηθούν νέες δουλειές, πώς θα αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και τέλος, πώς, θα δημιουργηθεί μια κοινωνία ίσων ευκαιριών. «Το βράδυ της 26ης Μαϊου θα έχουμε στείλει και ένα μεγάλο μήνυμα: δεν ξέρω, αν θα κατέβουν και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου θα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έρχεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

«Εμείς δεν θέλουμε να τελειώσουμε κανέναν. Εμείς θέλουμε να αρχίσουμε με όλους μαζί τη μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμησης της πατρίδας μας», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, επιμένοντας, με αναφορά στην ποιότητα του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, ότι «δεν είμαστε όλοι το ίδιο». Έκανε, δε, ειδική αναφορά στη νέα γενιά και επέμεινε ότι πρέπει να διαμορφωθούν οι όροι, ώστε οι νέοι άνθρωποι που έφυγαν να θέλουν να γυρίσουν το επόμενο διάστημα.

Οι 42 του ευρωψηφοδελτίου

Η εκδήλωση στη γεμάτη αίθουσα «Αντιγόνη» του κέντρου πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ξεκίνησε με ένα επετειακό βίντεο για την πορεία και τον ρόλο της ΝΔ στην Ευρώπη, από την υπογραφή της εισόδου στην ΕΟΚ το 1979, και με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Σοφία Ζαχαράκη να αναλαμβάνει χρέη παρουσιάστριας της εκδήλωσης. «Αξίζουμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» ήταν το κεντρικό σύνθημα στην οθόνη πίσω από την κ. Ζαχαράκη, αναδεικνύοντας έτσι τον διττό χαρακτήρα της κάλπης, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε η παρουσίαση των 42 υποψηφίων του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου.

Κατά σειρά, στη σκηνή του «Ελληνικού Κόσμου» ανέβηκαν: ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, η γιατρός Χουμεϊρά Αμέτ Ογλού που εκπροσωπεί τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αμυράς, ο οποίος ήταν υποψήφιος και το 2014, ο δικηγόρος Γιάννης Ανδρουλάκης που προέρχεται από τη Δράση, η βουλευτής Άννα Ασημακοπούλου, το μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ Τόνια Αράχωβα, ο δημοσιογράφος Λευτέρης Βαρουξής, ο μηχανολόγος μηχανικός και επιχειρηματίας Άγης Βερούτης, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, το στέλεχος της Κομισιόν Νίκος Γιαννής, η πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και δικηγόρος Καλυψώ Γούλα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, η άλλοτε εθνική συντονίστρια για τα ναρκωτικά Τέτα Διαμαντοπούλου, ο καινοτόμος αγρότης Νίκος Δούκας, ο καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη Παύλος Ελευθεριάδης, ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης, ο σύμβουλος επιχειρήσεων και προερχόμενος από την ΟΝΝΕΔ Θοδωρής Καλαμπόκης, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο διευθυντής ε.τ. της Κομισιόν για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας Γιώργος Κρεμλής, ο ψυχίατρος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η ειδικός σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης που ζει και δουλεύει στην Ολλανδία Ελισάβετ Κυρίτση, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, η πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βάσω Λαζαράκου, ο πρέσβης ε.τ Αλέξανδρος Μαλλιάς, η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, ο οικονομολόγος Μιχάλης Μασουράκης, ο αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης, ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μελάς, ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, η δικηγόρος και δραστηριοποιούμενη στον χώρο των γυναικών Αφροδίτη Μπλέτα, ο επιχειρηματίας στον χώρο της ναυτιλίας Γιώργος Ξηραδάκης, ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας, η οικονομολόγος Ελένη Παναγιωταρέα, η δημόσιος υπάλληλοςΚλεοπάτρου Σαραντάκου, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, η πρώην ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα, η οινοποιός και επιχειρηματίας στον χώρο του τουρισμού Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης και η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Μεϊμαράκης: Η χώρα δεν έχει άλλη ευκαιρία

Η ανάγνωση των ονομάτων του Ευρωκοινοβουλίου έκλεισε με τον πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια αποτελούν χαμένη ευκαιρία, ενώ εξήρε τον ρόλο της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά που έβγαζε τη χώρα από την κρίση και τόνισε ότι η ΝΔ επί προεδρίας του 2015 είπε τη δύσκολη αλήθεια, απέναντι στον λαϊκισμό. «Δεν λεμε ψέματα και δεν είμαστε όλοι οι πολιτικοί το ίδιο», είπε και προσέθεσε ότι «η χώρα δεν έχει άλλη ευκαιρία». Ο κ. Μείμαράκης είπε ότι συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο «γιατί δεν μπορεί να λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή», εξαίροντας τη σημασία της μάχης, ενώ τόνισε ότι πρέπει η ΝΔ να πετύχει μια μεγάλη νίκη. «Πρέπει να εκλέξουμε δήμαρχο Αθηναίων Μπακογιάννη, περιφερειάρχη Πατούλη, να νικήσουμε στις ευρωεκλογές, για να πάμε στις εθνικές εκλογές και να πάρουμε την αυτοδυναμία», είπε ακόμα ο κ. Μεϊμαράκης. «Πέρα από τους σταυρούς, μας ενδιαφέρει να ψηφίσουμε ΝΔ. Η μάχη είναι για τη φανέλα», είπε ακόμα ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, ενώ έστειλε μήνυμα σε ανθρώπους που είναι απογοητευμένοι λόγω των αυτοδιοικητικών επιλογών να υπερβούν την προσωπική τους πικρία και να στηρίξουν τη ΝΔ.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider