Ζαχαράκη: Θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας για να μην μειωθεί το αφορολόγητο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζαχαράκη: Θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας για να μην μειωθεί το αφορολόγητο
«Ο ΣΥΡΙΖΑ το προκάλεσε με την πολιτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισε, η ΝΔ το καταψήφισε, όπως και τη μείωση των συντάξεων».

Τη δέσμευση της ΝΔ ότι θα επαναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους το αφορολόγητο, εφόσον κερδίσει τις εκλογές φέτος, υπογράμμισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας, επί της ουσίας, στη δέσμευση του πρωθυπουργού κατά τη χθεσινή του συνέντευξη ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ το προκάλεσε με την πολιτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισε, η ΝΔ το καταψήφισε, όπως και τη μείωση των συντάξεων», είπε η κ. Ζαχαράκη για τα όσα δήλωσε χθες ο κ. Τσίπρας. Μάλιστα, η εκπρόσωπος της ΝΔ παρέπεμψε και στην απόφαση του Eurogroup της 5ης Απριλίου, την οποία συνομολόγησε και ο κ. Τσακαλώτος, όπου αναφέρεται ρητά ότι «οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των βασικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM, ιδίως όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος που θα διευρύνει τη φορολογική βάση». Με άλλα λόγια, ότι θα προχωρήσουν με τη μείωση του αφορολόγητου, όπως έχει ψηφιστεί.

Ευρύτερα, η κ. Ζαχαράκη κατέγραψε ψέματα που είπε ο κ. Τσίπρας κατά τη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1. Αναφέρθηκε, σταχυολογώντας, συγκεκριμένα στις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη που έχουν πέσει έξω, στο ότι από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβάλλει 10 δις μέτρα, την πλειονότητα των οποίων μέσω έμμεσων φόρων, ενώ έχει επιστρέψει στην κοινωνία μόλις 1 δις, στην αυξηση του ιδιωτικού χρέους κατά 65% σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Τέλος, μίλησε για τις επενδύσεις, τις οποίες χθες απαριθμησε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι πολλές από αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ τις πολέμησε και εξαιτίας της πολιτικής του καθυστέρησαν ή έμειναν στον αέρα.

Ως προς το σκάνδαλο Πετσίτη, δε, η κ. Ζαχαράκη επέμεινε στα ερωτήματα σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε ο κ. Πετσίτης, «καρφώνοντάς» τον μάλιστα για το ότι δεν είπε καν το όνομα του υπουργού του, του κ. Παππά, ο οποίος είναι στο μάτι του κυκλώνα.

Σχολιάζοντας την υπόθεση της Novartis, η κ. Ζαχαράκη έκανε λόγο για «σκευωρία που κατέληξε σε φιάσκο». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι από την αρχή της υπόθεσης, από το 2017 είχε ουσιαστικά προαναγγείλει τι θα γίνει και έκανε λόγο για πολλές μαξιμαλιστικές δηλώσεις. «Είδαμε 10 πολιτικούς να σέρνονται στη Βουλή, να στήνονται κάλπες και να υπάρχει μια διαδικασία σπίλωσης του ονόματός τους. 14 μήνες μετά, 4 υποθέσεις έχουν αρχειοθετηθεί, δεν έχουν βρεθεί χρήματα σε λογαριασμούς, σε αντίθεση με την υπόθεση του κ. Πετσίτη. Η ΝΔ εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη, οποιαδήποτε πολιτική πίεση στους δικαστικούς λειτουργούς θα πρέπει να σταματήσει», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Τέλος, η κ. Ζαχαράκη κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την τροπολογία για τον ΟΠΑΠπου έχει πάει στη Βουλή και έχει προκαλέσει σάλο, μιλώντας μάλιστα για συμφέροντα επιχειρηματιών που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου και των οποίων τα συμφέρονται εξυπηρετούνται.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider