«Πυρά» Γιούνκερ κατά Τουρκίας: Στο θέμα της ΑΟΖ «είμαι Κύπριος»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πυρά» Γιούνκερ κατά Τουρκίας: Στο θέμα της ΑΟΖ «είμαι Κύπριος»
Με τη φράση «Είμαι Κύπριος» απάντησε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ερωτηθείς για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, «είμαι Κύπριος» δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ερωτηθείς για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρουμανία.

Για το ίδιο θέμα ερωτήθηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος από την πλευρά του προτίμησε μια πιο ουδέτερη απάντηση, λέγοντας «πρώτα η διπλωματία».

Ο κ. Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Σίμπιου, δήλωσε πως «αποτελεί θέμα της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και τόνισε ότι θα θέσει μαζί με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στους 27. Κληθείς να διευκρινίσει αν πρέπει να αναμένουμε «κυρώσεις ή διπλωματία», απάντησε: «Πρώτα η διπλωματία».

Νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για την υποψηφιότητα Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν λέγοντας: «Θέλουμε έναν Πρόεδρο που θα προωθεί την αλληλεγγύη και θα είναι κατά του νεοφιλελευθερισμού. Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα τοποθετείται ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και στην ξενοφοβική προσέγγιση της άκρας δεξιάς στο μεταναστευτικό. Κι αυτός δεν είναι ο Βέμπερ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider