Κατρούγκαλος: Αν η Τουρκία στείλει το Γιαβούζ στην ελληνική ΑΟΖ, έχουμε Πολεμικό Ναυτικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατρούγκαλος: Αν η Τουρκία στείλει το Γιαβούζ στην ελληνική ΑΟΖ, έχουμε Πολεμικό Ναυτικό
Στην πιθανότητα να στείλει η Τουρκία το γεωτρύπανο Γιαβούζ κοντά στο Καστελόριζο σχολίασε ο ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος απαντά «έχουμε Πολεμικό Ναυτικό».

Το θέμα της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας και την πιθανότητα να στείλει η Τουρκία το γεωτρύπανο Γιαβούζ κοντά στο Καστελόριζο σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος προειδοποιώντας «έχουμε Πολεμικό Ναυτικό».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ και ερωτηθείς τι θα κάνει η Ελλάδα αν η Τουρκία στείλει το Γιαβούζ στην ελληνική ΑΟΖ, απάντησε σε προειδοποιητικό τόνο: «εμείς έχουμε Πολεμικό Ναυτικό και έχουμε στείλει παντού τα αναγκαία σήματα ότι δεν θα πρέπει κανείς να διανοηθεί να έρθει στα δικά μας τα νερά».

«Από πλευράς διεθνούς δικαίου δεν υπάρχει διαφορά. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά, εμείς έχουμε Πολεμικό Ναυτικό και έχουμε στείλει παντού τα αναγκαία σήματα ότι δεν θα πρέπει κανείς να διανοηθεί να έρθει στα δικά μας τα νερά. Και σας σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα μηνύματα έχουν εισπραχθεί γιατί κανείς δεν είναι τόσο τρελός ώστε να θέλει να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Λέω ότι έχουμε στείλει τα αναγκαία μηνύματα για να μην διανοηθούν» συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider