Τσίπρας για ευρωπαϊκά αξιώματα: Είμαστε κοντά σε συμφωνία, αλλά όχι ακόμη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας για ευρωπαϊκά αξιώματα: Είμαστε κοντά σε συμφωνία, αλλά όχι ακόμη
Συνεχίζεται αύριο Τρίτη η Σύνοδος Κορυφής.

«Είμαστε κοντά, αλλά όχι ακόμα», απάντησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η Σύνοδος Κορυφής είναι κοντά σε συμφωνία για τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των άλλων ευρωπαϊκών θεσμών.

Αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο, Τρίτη, στις 12:00 (ώρα Ελλάδας), ο κ. Τσίπρας αναχώρησε από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να μεταβεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου το βράδυ της Δευτέρας θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο Ντόναλντ Τουσκ διέκοψε τη συνεδρίαση και συγκαλεί νέο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αύριο στις 11», ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των Ευρωπαίων ηγετών αναφορικά με την κατανομή των κορυφαίων αξιωμάτων.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατάφεραν σήμερα να συμφωνήσουν ποιοί θα πρέπει να αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε έτερος αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας το ναυάγιο των μέχρι στιγμής συνομιλιών.

Ερωτηθείς μετά τη διακοπή των συνομιλιών της Συνόδου Κορυφής ποιο είναι το προβληματικό σημείο, ο αξιωματούχος δήλωσε: «Ολόκληρο το πακέτο».

Διπλωματική πηγή δήλωσε εξάλλου πως την επίτευξη συμφωνίας εμπόδισαν επιφυλάξεις εκ μέρους της Ιταλίας, της Κροατίας, της Λετονίας και της Ουγγαρίας.

Στις αυριανές εργασίες της Συνόδου ο Αλέξης Τσίπρας θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

H συνεδρίαση της Τρίτης θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την επιλογή των προσώπων που θα καταλάβουν τις ηγετικές θέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider