Ο Τσίπρας σε ρόλο… πυροσβέστη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τσίπρας σε ρόλο… πυροσβέστη
Τις τελευταίες ημέρες οι τόνοι μέσα στο κόμμα έχουν ανέβει και οι διαφωνίες βγαίνουν πλέον στην δημοσιότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει σήμερα στα γραφεία της Κουμουνδούρου, μετά από τις ολιγοήμερες διακοπές του κι ο πρώτος ρόλος που θα κληθεί να παίξει είναι αυτός του… πυροσβέστη στις εσωκομματικές κόντρες.

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που επικεντρώνονταi κυρίως στον ρόλο αλλά και το μέλλον του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, οι τόνοι μέσα στο κόμμα έχουν ανέβει και οι διαφωνίες βγαίνουν πλέον στην δημοσιότητα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως πρώτο μέλημα να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα και να προσπαθήσει να διαχειριστεί τις αψιμαχίες που αφορούν, κυρίως, την μορφή και το μέλλον του κόμματος.

Παρουσιάζει ωστόσο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην επίθεση που δέχεται ο Πάνος Σκουρλέτης το τελευταίο διάστημα. Μέχρι στιγμής ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στηριχθεί επίσημα ούτε από το κόμμα, ούτε από τον πρόεδρο του, παρόλο που δέχτηκε πολύ αυστηρή κριτική και τη στιγμή που το σύνολο των δημοσιευμάτων αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να προχωρήσει στην αντικατάσταση του.

Ο ίδιος ο κ. Σκουρλέτης χρειάστηκε να τοποθετηθεί προχθές επίσημα δηλώντας πως η επίθεση προς το πρόσωπο του «δεν είναι προσωπική», αλλά λογικά θα περιμένει την έμπρακτη στήριξη από τον κ. Τσίπρα. Αποτελεί ερωτηματικό λοιπόν αν αυτή η στήριξη τελικά θα έρθει και με ποια μορφή.

Από κει και πέρα με την επιστροφή του προέδρου αναμένεται να μπουν σε μια σειρά και τα υπόλοιπα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με πρώτη τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν σιγά- σιγά και τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την οργάνωση του κόμματος και βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Οι τοπικές οργανώσεις, η σύγκλιση της κεντρικής επιτροπής, η εγγραφή των νέων μελών, αλλά φυσικά και η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου είναι από τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Εξάλλου όσον αφορά το «ανοιχτό μέτωπο» με τη ΝΔ από χθες επικρατεί ικανοποίηση από την δήλωση της κομισιόν και του Πιέρ Μοσκοβισί ο οποίος είπε πως «η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο από τότε που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα στήριξης πριν από ένα χρόνο», σημειώνοντας πως πρόκειται για δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς καταρρίφθηκε το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση της οικονομίας.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider