ΣΥΡΙΖΑ: Ήρθε η ώρα των αποφάσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Ήρθε η ώρα των αποφάσεων
Η χθεσινή συζήτηση αφορούσε κυρίως διαδικαστικά και οργανωτικά θέματα, θέματα στα οποία δεν υπάρχει και το περιθώριο συγκρούσεων.

Το... δεύτερο ημίχρονο της συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί σήμερα κι αν χθες ήταν απλά η «προθέρμανση» σήμερα αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του κόμματος.

Η χθεσινή συζήτηση αφορούσε κυρίως διαδικαστικά και οργανωτικά θέματα, θέματα στα οποία δεν υπάρχει και το περιθώριο συγκρούσεων. Σαφώς και δεν ήταν τυχαία η επιλογή να πέσουν πρώτα στο τραπέζι τα «ακίνδυνα» θέματα, ώστε να ηρεμήσουν και τα πνεύματα που τον τελευταίο καιρό ήταν οξυμένα.

Άλλωστε στην πολιτική γραμματεία υπάρχουν μέλη και από τις δυο «συγκρουόμενες» απόψεις για το πως πρέπει να γίνει η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και ποια θα είναι η ταυτότητα και η λογική του κόμματος στο μέλλον. Ήταν λοιπόν πιθανότατα λογικό ο Αλέξης Τσίπρας να επιδιώξει να αναβάλει τη συζήτηση για την «καυτή πατάτα», που αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, δίνοντάς έτσι την δυνατότητα στις δύο πλευρές να… θάψουν τα τσεκούρια του πολέμου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε, σε πρώτη φάση τον στόχο του και υπάρχει αισιοδοξία πως τελικά η πολιτική γραμματεία θα ολοκληρωθεί σήμερα, χωρίς …παράπλευρες απώλειες.

Όσον αφορά τα διαδικαστικά που συζητήθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση, αφορούσαν την λειτουργία του κόμματος, όπως για παράδειγμα τη συνεννόηση που θα έχουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα για τα θέματα που προκύπτουν.

Εξάλλου, ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν τα παράπονα που έχουν εκφράσει κατά καιρούς κάποιοι βουλευτές και αφορούν την παραχώρηση στο κόμμα του 40% της βουλευτικής αποζημίωσης τους, καθώς και την παραχώρηση ενός εκ των δύο επιστημονικών συνεργατών τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως κι άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου εμφανίζονται ενοχλημένοι από τους βουλευτές αυτούς και σχολιάζουν πως όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων πως αυτό αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις του κόμματος.

Μάλιστα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στείλει μια επιστολή σε όλους τους βουλευτές ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα δεχτεί αντιρρήσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Όπως σημειώθηκε χθες από την Κουμουνδούρου σε κάποια άλλη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας θα συζητηθεί το ποσό που θα πρέπει να δίνουν οι βουλευτές, αλλά το να καταργηθεί τελείως δεν είναι θέμα προς συζήτηση. Όσον αφορά τον επιστημονικό συνεργάτη, όπως ειπώθηκε από πηγές στην Κουμουνδούρου «το ζήτημα είναι υπό επίλυση».

Πρόκειται πάντως για ένα θέμα το οποίο έχει ενοχλήσει αρκετά τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία σημειώνουν πως το κόμμα για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς δεσμεύσεις πρέπει να είναι αυτοσυντηρούμενο και πως δεν γίνεται να υπάρχουν διαμαρτυρίες, αφού όλοι οι βουλευτές που επιλέγουν να κατέβουν υποψήφιοι μαζί του γνωρίζουν εξαρχής τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κόμμα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider