ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος στην εσωστρέφεια, ξεκινάει η διεύρυνση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος στην εσωστρέφεια, ξεκινάει η διεύρυνση
Η διήμερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε θετικό πρόσημο.

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό γινόταν κατανοητό στην Κουμουνδούρου προτού ακόμη το επιβεβαιώσουν με λόγια όσοι συμμετείχαν στην συνεδρίαση. Η έκφραση «η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους», ποτέ πριν δεν υπήρξε πιο ακριβής.

Μετά από περίπου 8 ώρες συνολικής συζήτησης, κατά τη διάρκεια της Τρίτης και της Τετάρτης, άπαντες θεωρούν πως μπήκαν οι σωστές βάσεις και το κόμμα, ενωμένο, κάνει τα πρώτα βήματα προς το μέλλον. Βήματα στα οποία οι ιθύνοντες της Κουμουνδούρου εκτιμούν πως θα βρουν χιλιάδες συμπαραστάτες.

Τελικά έγινε του… Σκουρλέτη

Μετά από την σφοδρή επίθεση που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μπορεί κάποιος να πει πως βγήκε πανηγυρικά νικητής. Ο Αλέξης Τσίπρας άργησε, είναι η αλήθεια, όμως όχι μόνο τον στήριξε απόλυτα, αλλά τελικώς έδειξε να ακολουθεί και τις… κόκκινες γραμμές που είχε θέσει ο κ. Σκουρλέτης.

Όπως για παράδειγμα στην εγγραφή των μελών όπου θα τηρηθεί το καταστατικό του κόμματος, ενώ επίσης ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα επανεκλεγεί από τη βάση, αλλά από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και πάλι ορίζεται από το καταστατικό.

Ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μάλιστα και ο πρώτος που πήρε τον λόγο χθες, μετά από την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, (που ήδη τον είχε στηρίξει απόλυτα) και ζήτησε αν κανείς έχει κάποιο πρόβλημα μαζί του να το θέσει στο τραπέζι. Η σιωπή που ακολούθησε ήταν αρκετή για να μπει ένα τέλος στο θέμα.

Το μέλλον είναι… ψηφιακό

Ένα από τα ζητήματα στα οποία επιμένει με πάθος, αλλά και ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτό της ψηφιακής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ηγέτης του κόμματος ήταν απόλυτα ξεκάθαρος σχετικά με αυτό: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε καμία στήριξη από τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Πρέπει να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις και να έχουμε τον τρόπο και τα μέσα ώστε να ενημερώνουμε εμείς οι ίδιοι τους ψηφοφόρους μας». Αυτό αποτέλεσε ουσιαστικά το νόημα της εισήγησης του.

Υπήρξαν πάντως γενικά κάποια παράπονα για την επικοινωνία του κόμματος, κυρίως όσον αφορά την αντιπολίτευση, καθώς σημειώθηκε πως σε αρκετά σημεία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει τα απαραίτητα αντανακλαστικά.

Η διεύρυνση του κόμματος

Το (περιβόητο πλέον) άνοιγμα στην κοινωνία και τους προοδευτικούς πολίτες, μπήκε πλέον σε μία ροή. Το ξεκίνημα θα γίνει με την σημερινή σύσκεψη που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με την Προοδευτική συμμαχία, ώστε να πάρουν μία κοινή απόφαση για την πορεία προς το κοινό συνέδριο.

Επικεφαλής της επιτροπής του συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής συμμαχίας θα τεθεί ο Πάνος Σκουρλέτης και άμεσα θα ξεκινήσουν οι περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα που έχουν ως στόχο την κινητοποίηση των οργανώσεων και την εγγραφή των νέων μελών. Ήδη την Τρίτη έχει προγραμματιστεί ταξίδι του κ. Σκουρλέτη στην Πάτρα.

Από την 1η Σεπτεμβρίου και για δύο μήνες θα ξεκινήσει και μία διαφημιστική καμπάνια που στόχο θα έχει να ενεργοποιήσει τους Προοδευτικούς πολίτες και να τους πείσει να συμμετέχουν ενεργά στο κόμμα.

Η κορύφωση της διεύρυνσης θα γίνει στο Συνέδριο το οποίο υπολογίζεται πως θα διεξαχθεί στα τέλη του Ιανουαρίου του 2020.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider