ΣΥΡΙΖΑ: Πώς θα επιτευχθεί η μετάλλαξη σε ένα νέο σύγχρονο κόμμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Πώς θα επιτευχθεί η μετάλλαξη σε ένα νέο σύγχρονο κόμμα
Στόχος η δημιουργία ενός νέου, μεγάλου και σύγχρονου Ευρωπαϊκού ΣΥΡΙΖΑ, που θα έχει πλέον ρόλο σε κάθε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλα σχέδια για το κόμμα κι αυτό έχει γίνει πασιφανές από τις πρώτες κιόλας ημέρες που ξεκίνησε ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας.

Στόχος η δημιουργία ενός νέου, μεγάλου και σύγχρονου Ευρωπαϊκού ΣΥΡΙΖΑ, που θα έχει πλέον ρόλο σε κάθε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Στην προσπάθεια αυτή φαίνεται να συντάσσονται άπαντες, με την εσωστρέφεια να αποτελεί πλέον παρελθόν και με τα στελέχη του κόμματος αλλά και τους συμμάχους, να δείχνουν πιο… ορεξάτοι και αποφασισμένοι από ποτέ.

Τρεις είναι οι τομείς στους οποίους στοχεύει η αξιωματική αντιπολίτευση: Η νεολαία, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο συνδικαλισμός. Τρεις τομείς που μπορεί να φέρουν πιο κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ στον βασικό του στόχο, που δεν είναι άλλος παρά η απόλυτη επικράτηση στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Μετά από την διήμερη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, αλλά και την τετράωρη συνεδρίαση με την Προοδευτική συμμαχία, το κόμμα φαίνεται να προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς προς την διεύρυνση.

Πρώτο μέλημα να οργανωθούν οι επιτροπές που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν τις επιμέρους αποφάσεις.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έχει ήδη τεθεί επικεφαλής του πρότζεκτ που αφορά τον «ψηφιακό ΣΥΡΙΖΑ». Ένα πρότζεκτ στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει πολλά και για την εγγραφή των μελών, αλλά και για την επικοινωνία. Στόχος είναι η δημιουργία ενός δικού του δίκτυου ενημέρωσης και παράλληλα να δώσει τη δυνατότητα στους ψηφοφόρους να έρχονται σε απευθείας επαφή με το κόμμα, κάτι που πιστεύεται πως θα του δώσει και τεράστια ώθηση.

Επόμενη βήμα λοιπόν θα είναι η στελέχωση των επιτροπών οι οποίοι θα αφορούν την πολιτική διακήρυξη και την οργανωτική ανασυγκρότηση, αλλά και την διαμόρφωση του προγράμματος του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως ένας από τους βασικούς στόχους είναι το άνοιγμα στη νεολαία. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Προοδευτικής Συμμαχίας συζητήθηκε πως οι σύμμαχοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τόσο στο ζήτημα αυτό όσο και σε άλλους τομείς που ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως υπάρχουν αδυναμίες.

Η Προοδευτική συμμαχία αναμένεται να παίξει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις και την διαμόρφωση του νέου ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της κοινής πορείας των δυο προς το συνέδριο.

Άλλωστε όπως σημειώθηκε και χθες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα δημιουργηθεί κοινή οργανωτική επιτροπή ανασυγκρότησης, ενώ στελέχη της Συμμαχίας θα συμμετάσχουν και στις τρεις επιτροπές που αποφάσισε να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέραμε νωρίτερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας παράλληλα θα ξεκινήσει μια περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα με σκοπό να ενισχύσει την προσπάθεια εγγραφής μελών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει και στο φεστιβάλ της νεολαίας που θα διεξαχθεί δύο εβδομάδες μετά την ΔΕΘ, ενώ το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου αναμένεται να διεξαχθεί η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider