Σκληραίνει την αντιπολίτευση του ο ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκληραίνει την αντιπολίτευση του ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη κιόλας ομιλία του στην κ.ο. μετά τις εκλογές του Ιουλίου είχε ζητήσει να γίνεται ουσιαστική αντιπολίτευση και κριτική με επιχειρήματα.

Μπορεί το τελευταίο διάστημα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να είχαν στραμμένο το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους στα εσωκομματικά δρώμενα και τον «μετασχηματισμό» που επιχειρείται, όμως με τις εξελίξεις εντός του κόμματος να έχουν μπει σε μια σειρά η προσοχή στρέφεται πλέον σε μεγάλο βαθμό στην αντιπολίτευση που ασκεί η Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη κιόλας ομιλία του στην κ.ο. μετά τις εκλογές του Ιουλίου είχε ζητήσει να γίνεται ουσιαστική αντιπολίτευση και κριτική με επιχειρήματα χρησιμοποιώντας μάλιστα στη φράση «να τους ταράξουμε στη τεκμηριωμένη κριτική και στην προγραμματική αντιπολίτευση» παραφράζοντας την φράση του Ηλία Ηλιού «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από τους τομεάρχες να παρακολουθούν στενά τις ενέργειες της κυβέρνησης σε κάθε τομέα και να μην αφήνουν τίποτα που επιδέχεται κριτικής να περνάει ασχολίαστο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα με την μορφή δανεισμού από το Βρετανικό Μουσείο που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη του στον Observer. Οι ιθύνοντες στον τομέα του Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η πρώην υπουργός κ. Ζορμπά και ο τομεάρχης πολιτισμού κ. Σκουρολιάκος γνωστοποίησαν πως με βάση τους κανονισμούς του Βρετανικού Μουσείου αυτό θα σήμαινε την οριστική εγκατάλειψη της όποιας πιθανότητας για μόνιμη επιστροφή τους (ο δανεισμός γίνεται με την προϋπόθεση αναγνώρισης της ιδιοκτησίας).

Στην Κουμουνδούρου εξάλλου δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να περάσει αθόρυβα και το ζήτημα της ΕΥΠ και της τροπολογίας που άλλαξε τις προϋποθέσεις για τα τυπικά προσόντα του επικεφαλής της.

Θα επιμείνουν στο συγκεκριμένο θέμα επιδιώκοντας να «αναγκάσουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις για την τροπολογία αυτή, που κατατέθηκε αργά την Παρασκευή και την οποία στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν «σκανδαλώδη».

Παράλληλα ξεκινάνε και οι προετοιμασίες για τη ΔΕΘ, που για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τον «άχαρο ρόλο» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα μόλις λίγους μήνες μετά τις χαμένες εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δώσει το στίγμα της επόμενης ημέρας για το κόμμα του, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα κάνει κι έναν απολογισμό για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider