Στο ίδιο τραπέζι όλες οι … φυλές του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο ίδιο τραπέζι όλες οι … φυλές του ΣΥΡΙΖΑ
Η προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί με την επαναφορά του «πρωινού καφέ» στην Κουμουνδούρου.

Να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες, προσπαθεί, από την στιγμή που επέστρεψε από τις ολιγοήμερες διακοπές του, ο Αλέξης Τσίπρας και να αφήσει ικανοποιημένες όλες τις «τάσεις» που υπάρχουν στο κόμμα, ενώνοντας παράλληλα όλες τις διαφορετικές απόψεις προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να βαδίσει με συνοχή και αποφασιστικότητα στην επόμενη ημέρα.

Η προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί με την επαναφορά του «πρωινού καφέ» στην Κουμουνδούρου, από σήμερα κιόλας, μία καθημερινή πρωινή συνάντηση που θα φέρνει στο ίδιο τραπέζι τους «προεδρικούς», τους «πιο αριστερούς», τους εκπρόσωπους «της ομάδας των 53», αλλά και την Προοδευτική Συμμαχία.

Στον καφέ θα συμμετέχουν συγκεκριμένα, εκτός φυσικά του Αλέξη Τσίπρα, οι Αλέξης Χαρίτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εφη Αχτσιόγλου καθώς και οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Νίκος Μπίστης.

Όσον αφορά την ατζέντα των συναντήσεων θα αφορά τόσο την καθημερινή επικαιρότητα και την αντιμετώπιση που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα θέματα που τρέχουν, όσο και ζητήματα που αφορούν γενικότερα το κόμμα, όπως για παράδειγμα η πορεία της προσπάθειας μετασχηματισμού του.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει παράλληλα να ρίχνει το βάρος στη ΔΕΘ, αναμένοντας τις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ προετοιμάζεται και για την δική του παρουσία εκεί, μία εβδομάδα αργότερα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να κάνει σαφείς τους διαχωρισμούς της πολιτικής που ασκεί το εκάστοτε κόμμα στους τομείς της οικονομίας, της εργασίας, αλλά και σε ζητήματα όπως είναι το προσφυγικό.

Όσον αφορά την οικονομία ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να πιέζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα των πλεονασμάτων, το οποίο αποτελούσε μία από τις πιο σαφείς προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Παράλληλα θα επιμείνει και για το ζήτημα της ΕΥΠ, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως είναι μείζονος σημασίας, κυρίως για την τοποθέτηση ανθρώπων της ΕΥΠ, σε κάθε υπηρεσία του δημοσίου, απόφαση η οποία όπως υποστηρίζει «φλερτάρει» με τα όρια της Δημοκρατίας.

Μεγάλο βάρος έχει πέσει επίσης και στο ζήτημα της ψηφιακής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι θα λύσει ένα μέρος του προβλήματος της επικοινωνίας που πιστεύουν πως υπάρχει σήμερα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider