Τα «όπλα» του Τσίπρα και οι προβληματισμοί του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα «όπλα» του Τσίπρα και οι προβληματισμοί του
Από το Κόμο της Ιταλίας στη Θεσσαλονίκη.

Στο Κόμο της Ιταλίας θα βρίσκεται αυτό το Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει κάθε χρόνο από το 1975 το ίδρυμα Ambrosetti.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσία του στη ΔΕΘ, που εκτιμάται ως η έναρξη της μεγάλης αντιπολιτευτικής αντεπίθεσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναδείξει για μία ακόμη φορά τις διαφορές που έχει το κόμμα του με τη Νέα Δημοκρατία, επιχειρώντας να συσπειρώσει γύρω του τους προοδευτικούς πολίτες που δεν δείχνουν να συμφωνούν με το μονοπάτι που έχει επιλέξει να κινηθεί το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης του ο κ. Μητσοτάκης και που σε αρκετά σημεία φαίνεται να βαδίζει στα όρια της άκρας δεξιάς.

Οι ρατσιστικές δηλώσεις μελών του κόμματος για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, οι επιθέσεις των ματ στα Εξάρχεια και οι εικόνες με τις μητέρες και τα μωρά να μπαίνουν σε κλούβες, έχουν σχολιαστεί αρνητικά στα social media από πολίτες που διαφωνούν με τέτοιου είδους συμπεριφορές κι εκεί ακριβώς σκοπεύει να «επενδύσει» ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύοντας τις κοινωνικοπολιτικές διαφορές των δύο κομμάτων.

Αυτό θεωρείται πως θα είναι και το μεγάλο «όπλο» του ΣΥΡΙΖΑ, η ανάδειξη δηλαδή ακραίων συμπεριφορών και νοοτροπιών μέσα στη Νέα Δημοκρατία που θεωρείται από την Κουμουνδούρου πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να ελέγξει.

Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί επίσης πως ένα από τα «ατού» του κόμματος του είναι η οικονομία, όπου σκοπεύει να τονίσει ότι η κυβέρνηση του έβαλε τα θεμέλια για τα θετικά μέτρα που εξαγγέλλει τώρα η νέα κυβέρνηση, αλλά και τα εργασιακά θέματα.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν επίσης πως η Νέα Δημοκρατία έχει «δεσμεύσεις» που την εκθέτουν συχνά και φέρνουν σαν παράδειγμα την υπόθεση της ΕΥΠ και του κ. Κοντολέοντα.

Η επικοινωνία

Αυτό που προβληματίζει αρκετά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η επικοινωνία των θέσεων τους, που θεωρούν πως δεν προβάλλεται όπως θα έπρεπε, ενώ αντίθετα υποστηρίζουν πως η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να στηρίζεται και να «καλύπτεται» σε αρκετές περιπτώσεις από τα ΜΜΕ.

Η ψηφιακή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα λειτουργεί και ως πλατφόρμα ενημέρωσης θα αποτελέσει μια λύση, όμως αρκετοί στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως δεν θα είναι αρκετή. Όπως λένε χαρακτηριστικά η πλατφόρμα θα απευθύνεται κυρίως στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, θα λειτουργεί με σκοπό την ενημέρωση τους, αλλά η ενημέρωση δεν θα φτάνει εύκολα και παραπέρα, δηλαδή στους πολίτες που δεν έχουν ένα σαφή κομματικό προσανατολισμό, μετακινούνται από το ένα κόμμα στο άλλο στις εκλογικές αναμετρήσεις και είναι αυτοί που τελικά διαμορφώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider