Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση για προανακριτική κατά του Παπαγγελόπουλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση για προανακριτική κατά του Παπαγγελόπουλου
Σκοπός είναι η διερεύνηση τυχόν αδικημάτων που έχουν τελεστεί από τον κ. Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση της Novartis.

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σκοπός είναι η διερεύνηση τυχόν αδικημάτων που έχουν τελεστεί από τον κ. Παπαγγελόπουλο κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του, στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, η Κ.Ο. της ΝΔ στην πρότασή της, αναφέρεται στο αδίκημα της «κατάχρησης εξουσίας» και όχι της «ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας» και σε αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Πρόκειται για δύο αμιγώς «υπουργικά» αδικήματα, που τελούνται κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων, συνεπώς ανοίγει ο δρόμος για τη διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή. Στην πορεία, δε, θα φανεί ποιο αδίκημα θα υπερισχύσει, εφόσον προκύψουν στοιχεία.

Αυτό, δε, ανοίγει και το παράθυρο ακόμα και για Ειδικό Δικαστήριο για τον κ. Παπαγγελόπουλο ή για την εμπλοκή και άλλων προσώπων, ανάλογα με την πορεία των εργασιών της Επιτροπής.

Είναι σαφές ότι καταλυτικό ρόλο έχει παίξει η κατάθεση της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, η οποία αναφέρεται ρητά στον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον κατονομάζει ως «Ρασπούτιν» και περιγράφει έργα και ημέρες του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με μεγάλη λεπτομέρεια. Από τις περιγραφές της κ. Ράικου, εν πολλοίς, και η Κ.Ο. της ΝΔ προανατολίστηκε στα προαναφερθέντα αδικήματα που περιγράφονται στο παραπεμπτικό για τον πρώην υπουργό. Ρόλο έπαιξε, βεβαίως, και η κατάθεση του αντιεισαγγελέα κ. Αγγελή.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider