Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα… βέλη του στον Μητσοτάκη για την υπόθεση Novartis

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα… βέλη του στον Μητσοτάκη για την υπόθεση Novartis
Στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε επιλέξει να μη συνδέεται άμεσα με την προανακριτική «παρωδία».

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη βάζει στο… κάδρο της υπόθεσης Novartis ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την τροπή που πήρε η προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την εξαίρεση των Πολάκη και Τζανακόπουλου που ψήφισαν από κοινού ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνονταν πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε να συμπράξει με την «πλευρά Σαμαρά» και να δημιουργήσει ο ίδιος «πολεμικό κλίμα», επιμένοντας στην εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εξαίρεση που όπως υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ουσιαστική νομική βάση.

Σημείωναν επίσης πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε επιλέξει να μη συνδέεται άμεσα με την προανακριτική «παρωδία», όπως τη χαρακτηρίζουν, για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όμως όπως τόνιζαν είναι ξεκάθαρο πλέον πως υπάρχει «οργανωμένο σχέδιο το οποίο εξελίσσεται με την έγκριση του ίδιου του πρωθυπουργού».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται επίσης πως η Νέα Δημοκρατία στο συγκεκριμένο θέμα θα βρεθεί εκτεθειμένη, αφού όπως έλεγαν χαρακτηριστικά «δεν έχει δικαίωμα η ίδια η επιτροπή να ορίζει ποια θα είναι τα μέλη της, καθώς αυτό αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του εκάστοτε Προέδρου των κοινοβουλευτικών ομάδων».

«Αυτό που είδαμε χθες είναι η αναβίωση της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΚΙΝΑΛ με στόχο τη συσκότιση του σκανδάλου Novartis. Το ΚΙΝΑΛ λειτούργησε ως το μακρύ χέρι του κ. Μητσοτάκη για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Στόχος είναι να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, να συγκαλύψει το σκάνδαλο Novartis και να εκφοβίσει τους μάρτυρες και τους εισαγγελικούς λειτουργούς που συνεχίζουν να το διερευνούν» έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές της Κουμουνδούρου, που σημείωναν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε να νομιμοποιήσει αυτή την κατάπτυστη απόφαση», τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες «προκειμένου οι εμπνευστές της απόφασης αυτής να συνειδητοποιήσουν ότι διαπράττουν μέγα κοινοβουλευτικό και θεσμικό ατόπημα».

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά «Το μόνο σίγουρο είναι ότι ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα φιμωθούν, ούτε η αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis θα συσκοτισθεί».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider