Τασούλας: Προχωράμε χωρίς Πολάκη - Τζανακόπουλο στην Προανακριτική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τασούλας: Προχωράμε χωρίς Πολάκη - Τζανακόπουλο στην Προανακριτική
«Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι οι διατάξεις περί εξαίρεσης δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Διαφωνώ.» τόνισε ο κ. Τασούλας.

Την διαφωνία του με τη νέα επιστολή του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε συζήτησή του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι οι διατάξεις περί εξαίρεσης δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Διαφωνώ. Η διαδικασία της εξαίρεσης υπάρχει από την στιγμή που η επιτροπή έχει αρμοδιότητα εισαγγελέα πρωτοδικών. Δεν υπάρχει περίπτωση εισαγγελέας πρωτοδικών να είναι ταυτόχρονα και εισαγγελέας και μάρτυρας. Ο θεσμός της εξαίρεσης υφίσταται και είναι στοιχειώδης κανόνας διασφάλισης της αμεροληψίας των ανακριτικών υπαλλήλων» ανέφερε ο Κώστας Τασούλας.

Παράλληλα σε ερώτηση για το πως θα συνεχιστεί η προανακριτική – χωρίς δηλαδή αντικαταστάτες των δυο εξαιρεθέντων βουλευτών- απάντησε «προχωράμε ως έχουμε» δηλαδή με 23 αντί για 25 μέλη της προανακριτικής. Ενώ ερωτώμενος αν υπάρχει περίπτωση να χρειαστει να επέμβει η φρουρά αν Πολάκης και Τζανακόπουλος επιμείνουν να βρίσκονται στην επιτροπή σημείωσε ότι αυτό είναι ένα «πολύ μακρινό σενάριο» χωρίς όμως και να το αποκλείει.

Παρά την διαφωνία του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε την επιστολή «ήπιων τόνων» και σημείωσε ακόμα «η επιτροπή θα συνεχίσει, δεν είναι διαδικαστικό το ζήτημα αλλά να βρεθεί η αλήθεια για τα αδικήματα».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider