Εκλογικός νόμος: Τι αλλάζει σε μπόνους και πλαφόν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογικός νόμος: Τι αλλάζει σε μπόνους και πλαφόν
Tον υπουργό Εσωτερικών υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον οποίο και συζήτησαν για τον εκλογικό νόμο που αναμένεται στη Βουλή τον Ιανουάριο. 

Μέσα στον Ιανουάριο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ο νέος εκλογικός νόμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση και ο οποίος αποτέλεσε το αντικείμενο της συζήτησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, τον υπουργό Εσωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον οποίο και συζήτησαν για τον εκλογικό νόμο που αναμένεται στη Βουλή τον Ιανουάριο.

Η κυβερνητική πρόταση, που θα καταργήσει τον προηγούμενο του ΣΥΡΙΖΑ, όχι από την επόμενη, αλλά από την μεθεπόμενη εκλογική διαδικασία θα προβλέπει κατώτατο ποσοστό που το πρώτο κόμμα θα λαμβάνει το μπόνους, κλιμακούμενο μέγεθος για το μπόνους, το οποίο δεν θα είναι οι σημερινές 50 έδρες.

Όσο για το κατώτατο ποσοστό, με το οποίο το πρώτο κόμμα θα παίρνει το μπόνους, αυτό θα είναι μεγαλύτερο του 20%. Αξίζει να σημειωθεί ότι την δική του πρόταση ετοιμάζει και το Κίνημα Αλλαγής, η οποία μάλιστα δεν αναμένεται να απέχει ιδιαίτερα από τις κυβερνητικές προτάσεις. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε, στη μεσημεριανή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους, είχε τονίσει: «Δεν θα συναντηθώ με πολιτικούς αρχηγούς. Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτά που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι, αλλά, αν χρειαστεί, θα ψηφιστεί και από 158. Εκλογές σε κάθε περίπτωση θα γίνουν το 2023».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider