Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ ενδυναμώνονται συνεχώς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ ενδυναμώνονται συνεχώς
Με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το χθεσινό τετ-α-τετ με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Θερμή υποδοχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη επεφύλαξε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, με τους δύο να εξαίρουν το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

«Τον συγχαίρω για τις οικονομικές επιτυχίες της Ελλάδας. Μέσω της συνεργασίας, οι χώρες μας μπορούν να προωθήσουν την ευημερία, την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε παγκόσμια βάση. Η φιλία ανάμεσα στις χώρες μας είναι παλιά, από τις απαρχές της Δημοκρατίας μας που άντλησε έμπνευση από την ελληνική Δημοκρατία», είπε η κ. Πελόζι στις εναρκτήριες δηλώσεις πριν τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Μάλιστα, η κ. Πελόζι έκανε και ξεχωριστή αναφορά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε βραβευθεί από την πολιτεία της Καλιφόρινια, στη οποία και αυτή εκλέγεται.

«Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ ενδυναμώνονται συνεχώς. Εκτιμούμε ιδιαίτερα αυτή τη σχέση. Είναι μια σχέση με μεγάλο στρατηγικό βάθος. Μια σχέση που τυγχάνει διακομματικής υποστήριξης στο Κογκρέσο και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Και σε μια συγκυρία μεγάλης αναταραχής στην περιοχή μας, μπορείτε πάντα να υπολογίζετε την Ελλάδα ως έναν σταθερό και αξιόπιστο εταίρο», είπε με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, παρόντος του τακτικού συνομιλητή της ελληνικής κυβέρνησης, γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, με τα οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τις ενέργειες της Τουρκίας στη ΝΑ Μεσόγειο, ενώ το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο δείπνο που οργανώνουν προς τιμήν του ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στο State Department.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider