Μητσοτάκης: Περιμένω επιείκεια από την Ευρώπη για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Περιμένω επιείκεια από την Ευρώπη για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2020
«Απαιτειται συντονισμένη αντιμετώπιση. Είναι προτιμότερο να πράξουμε γρήγορα και εμπροσθοβαρώς, παρά αργότερα» τόνισε ο κ. Μητστοάκης.

«Περιμένω επιείκεια από την Ευρώπη για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2020. Κινδυνεύουν ζωές, αλλά κινδυνεύουν και δουλειές» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πάνελ διαλόγου που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ.

Αναφερόμενος στο θέμα του κοροναϊού, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα υπάρχει ειδική τηλεδιάσκεψη αύριο σε επίπεδο αρχηγών κρατών για την αντιμετώπιση του κορωναϊού. «Απαιτειται συντονισμένη αντιμετώπιση. Είναι προτιμότερο να πράξουμε γρήγορα και εμπροσθοβαρώς, παρά αργότερα» τόνισε.

«Δράσαμε προληπτικά, πριν από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι δόθηκε έμφαση στους γηραιότερους, ακυρώθηκαν σχολικές εκδρομές και έκλεισαν περισσότερα σχολεία.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τις δουλειές»

Η επιδημία «είναι σοκ για τις χρηματαγορές, προκαλεί νευρικές αντιδράσεις» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε:

«Δημοσιονομικά, αν έχουμε διαφορά μεταξύ της προβλεπόμενης ανάπτυξης και της πραγματικής, δεν θα πρέπει να δεσμευόμαστε από τους δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπαμε με ανάπτυξη».

Όπως σημείωσε, «αυτό που προέχει είναι τα συστήματα υγείας μας να αντέξουν και τα άμεσα μέτρα που παίρνουμε για να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τις δουλειές, να βοηθήσουμε τους εργαζομένους που θα μένουν στο σπίτι, με έμφαση στους εργαζόμενους γονείς. Ας σκεφτούμε για τις δημοσιονομικές συνέπειες μετά. Η μεταφορά φορολογικών υποχρεώσεων είναι δημοσιονομικά ουδέτερη. Αν έχουμε μικρότερο πλεόνασμα, πάλι θα είμαστε σε καλή θέση. Έχουμε ταμειακά διαθέσιμα, δεν χρειαζόμαστε άμεση πρόσβαση σε αγορές χρήματος. Περιμένω επιείκεια από την Ευρώπη για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2020. Κινδυνεύουν ζωές, αλλά κινδυνεύουν και δουλειές» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider