Μητσοτάκης από τη Βιέννη: Από αύριο στον Έβρο θα κυματίζει και η αυστριακή σημαία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης από τη Βιέννη: Από αύριο στον Έβρο θα κυματίζει και η αυστριακή σημαία
Την αποστολή οχημάτων και προσωπικού στα σύνορα του Έβρου ώστε να βοηθήσουν στη φύλαξή τους, ανακοίνωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ότι από αύριο εκτός από την ελληνική θα κυματίζουν η αυστριακή και η κυπριακή σημαία, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανακοίνωση του καγκελαρίου της Αυστρίας πως στέλνει οχήματα και προσωπικό στα ελληνικά σύνορα.

Την αποστολή οχημάτων και προσωπικού στα σύνορα του Έβρου ώστε να βοηθήσουν στη φύλαξή τους, ανακοίνωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις του, τον ευχαρίστησε, τονίζοντας: «Το προσωπικό και τα μέσα που διαθέσατε θα βοηθήσουν στην αποτροπή της απόπειρας παράνομης εισόδου μεταναστών. Από σήμερα θα κυματίζει στον Έβρο και η αυστριακή σημαία, η κυπριακή και πολλών άλλων κρατών μελών που προσφέρθηκαν να συνδράμουν επιχειρησιακά στην πράξη, με μέσα, ανθρώπους και χρήματα την πατρίδα μου που αναγκάστηκε να φέρει εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή».

Ο πρωθυπουργός, χαρακτήρισε Έβρο και Αιγαίο «ασπίδα της Ευρώπης» ενώ τόνισε σχετικά με τη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας του 2016: «Πρέπει να οδηγηθούμε σε έμπρακτη αποκλιμάκωση της κρίσης. Αυτό το απελπισμένο πλήθος που η Τουρκία ενθάρρυνε πρέπει να απομακρυνθεί από εκεί αλλά το ίδιο πρέπει να συμβεί και στα νησιά. Η Ελλάδα και η ΕΕ επιμένουν στη συνεργασία με την Τουρκία για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Αυτή η συνεργασία όμως δεν γίνεται με όρους εκβιασμού και χρησιμοποιώντας απελπισμένους ως πιόνια. Η Τουρκία έχει το καθήκον να συγκρατεί τις ροές και αφού το κάνει να επιβραβεύεται για αυτό. Σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί κοινός βηματισμός που θα είναι ωφέλιμος και για την ΕΕ και για την Τουρκία».

Κουρτς: Ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα που προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα

Την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα εξέφρασε ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ευχαριστώ την Ελλάδα που προστατευέι τα ευρωπαϊκά σύνορα. Ο Ερντογάν κάνει κατάχρηση των προσφύγων που ζουν εδώ και χρόνια την Τουρκία, εκμεταλλεύεται αυτούς τους ανθρώπους και θέλει να εκβιάσει και να γονατίσει την Ευρώπη. Γι αυτό είμαι ευγνώμων που η Ελλάδα προστατεύει ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Η ΕΕ είναι αποφασισμένη και ακολουθεί κοινό δρόμο στηρίζοντας την Ελλάδα.

Η συνεισφορά μας ως Αυστρία θα είναι υποστήριξη της ελληνικής αστυνομίας με προσωπικό και μέσα. Έχουμε διαθέσει 1 εκατ. Ευρώ για την υποστήριξη της ΕΕ από το ταμείο καταστροφών της Αυστρίας. Εχουμε υποσχεθεί να προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε ακόμα καλύτερα τους ασυνόδευτους ανήλικους. Θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα στην προστασία των συνόρων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider