Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία λειτουργεί ως νταής της περιοχής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία λειτουργεί ως νταής της περιοχής
«Δεν θέλουμε να κόψουμε τα κανάλια επικοινωνίας, αλλά γινόμαστε μάρτυρες συγκεκριμένης συμπεριφοράς που δεν βοηθάει όπως και η πολύ επιθετική ρητορική», ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας απάντησε στις συνεχείς προσκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για διάλογο χαρακτηρίζοντας «νταή» την Τουρκία.

Χαρακτηρίζοντας την γείτονα «νταή της περιοχής», ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, μιλώντας στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, αρνήθηκε τις συνεχείς προσκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλόυ για διάλογο για την Ανατολική Μεσόγειο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν γίνεται να συζητάμε έτσι».

«Τι θα συζητήσουμε; Είναι λανθασμένη η βάση για να καθίσουμε να συζητήσουμε. Δεν θέλουμε να κόψουμε τα κανάλια επικοινωνίας, αλλά γινόμαστε μάρτυρες συγκεκριμένης συμπεριφοράς που δεν βοηθάει όπως και η πολύ επιθετική ρητορική».

Ερωτώμενος σχετικά με την κόκκινη γραμμή της τουρκικής προκλητικότητας στη θάλασσα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν θέλησε να την προσδιορίσει και σημείωσε: «Δεν θέλω να δώσω συγκεκριμένο. Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, θα αντιδράσει.

Δική μου δουλειά ως πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να αντιδράσουμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider