Γερμανία: Πυροβολισμοί στο κέντρο του Μονάχου κοντά στο προξενείο του Ισραήλ - Υπέκυψε ο δράστης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Πυροβολισμοί στο κέντρο του Μονάχου κοντά στο προξενείο του Ισραήλ - Υπέκυψε ο δράστης
Στην περιοχή ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί, ενώ η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο.

Τελευταία ενημέρωση: 12:21

Υπέκυψε στα τραύματά του ο άνδρας που πυροβόλησαν νωρίτερα σήμερα αστυνομικοί έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό στο Μόναχο, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 09:00 (τοπική ώρα) ένας άνδρας με μακρύκανο όπλο έφθασε μπροστά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό και πυροβόλησε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο φυλάκιο μπροστά από το κτίριο.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν θανάσιμα τον δράστη, ενώ πολύ γρήγορα βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, καθώς στο γειτνιάζον κτίριο στεγάζεται το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ, το οποίο επίσης φυλάσσεται. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, στην ανταλλαγή πυρών συμμετείχαν αρχικά πέντε αστυνομικοί, ενώ δεν υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή του κέντρου, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο. Το Κέντρο Τεκμηρίωσης βρίσκεται δίπλα στο Γενικό Προξενείο του Ισραήλ, σε μια περιοχή με έντονη αστυνομική παρουσία. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας έδρασε μόνος και δεν αναζητά τυχόν συνεργούς.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για «πολλούς» πυροβολισμούς και για μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Επίσης, η αστυνομία ανέφερε ότι έχει αναπτυχθεί ένα ελικόπτερο στην περιοχή για να τους παρέχει καλύτερη επισκόπηση της κατάστασης.

Το περιστατικό συμπίπτει με την σημερινή επέτειο της επίθεσης Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972 και στο κτίριο του ισραηλινού προξενείου βρίσκονταν πολύ λίγοι εργαζόμενοι. Από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider