Στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 στον Έβρο Μπορέλ και Δένδιας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 στον Έβρο Μπορέλ και Δένδιας
Η άφιξη του Ζοζέπ Μπορέλ στην Αθήνα συμπίπτει με ένα κύμα καταδίκης της τουρκικής συμπεριφοράς στη Λιβύη, αλλά και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές του Έβρου έφτασαν το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

Κατά την άφιξή τους, οι δύο άντρες περπάτησαν μέχρι την «αλυσίδα» στη συνοριακή διάβαση, όπου βρίσκονται οι τελευταίοι Έλληνες στρατιώτες πριν από τα σύνορα. Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η άφιξη του Ζοζέπ Μπορέλ στην Αθήνα συμπίπτει με ένα κύμα καταδίκης της τουρκικής συμπεριφοράς στη Λιβύη, αλλά και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, καθώς και με μια νέα στήριξη των ελληνικών θέσεων από τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ που έθεσε θέμα κυρώσεων κατά της Τουρκίας στον Μάικ Πομπέο.

Την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα εξέφρασε χθες για ακόμη μια φορά ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, μετά από συνάντηση που είχε με τον Νίκο Δένδια.

Το πρόγραμμα επαφών του Μπορέλ

Ο Ζοζέπ Μπορέλ θα δει επίσης τον πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Άμυνας το απόγευμα, προτού αναχωρήσει για την Κύπρο όπου θα βρεθεί αύριο για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του νησιού.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας έχει πλήρη εικόνα των τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή, αλλά θέλει να ακούσει από κοντά τις απόψεις της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης, λίγες μέρες πριν την πρώτη – με φυσική παρουσία – συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, όπου έχει αποφασιστεί πως θα ασχοληθεί με την Τουρκία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συζητήσεις αναμένεται να εστιασθούν στις ευρωτουρκικές σχέσεις με έμφαση στην κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα εις βάρος της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider