Μετά και από τις εσωκομματικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν, κυρίως, αλλά όχι μόνο, από τους «53» ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή για την απόσυρση της τροπολογίας για έκτακτη ενίσχυση των Αστυνομικών που θεωρήθηκε άστοχη τουλάχιστον όσον αφορά την χρονική περίοδο που επιλέχθηκε να κατατεθεί. .

Πιο συγκεκριμένα σημειώθηκε πως το γεγονός ότι η πρόταση του τομεάρχη Προστασιας του Πολίτη Χρήστου Σπίρτζη, ήρθε σε εντελώς λάθος στιγμή, μόλις ένα 24ωρο μετά τις καταγγελίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για «αστυνομική αυθαιρεσία.

Χαρακτηριστική των αντιδράσεων που σημειώθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ανάρτησή στο Facebook του πρώην Αναπληρωτή Υπουργόυ Εθνικής Άμυνας, Πάνου Ρήγα, που έγραψε: «Όταν η κοινωνία στενάζει οικονομικά και δεν ξέρει πως θα επιζήσει την επόμενη μέρα. Όταν χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δει τους μισθούς τους να περικόπτονται, όταν εργαζόμενοι έχουν μηδενικό εισόδημα εξαιτίας της πανδημίας, όταν πολλοί εργαζόμενοι σε τομείς του δημοσίου έχουν πιεσθεί προσφέροντας κοινωνικό έργο, όταν το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων ένα χρόνο σήμερα προσφέρει εθνικό και κοινωνικό έργο σε αντίξοες συνθήκες. Δεν είναι δίκαιο και πολιτικά ορθό να επιλέγεται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση τροπολογίας για επίδομα στους αστυνομικούς».

Πηγή: Reader.gr