Πέτσας: Δεν αποκλείονται αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Δεν αποκλείονται αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο λήψης νέων, αυστηρότερων μέτρων, στις περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Δεν αποκλείονται αυστηρότερα μέτρα για τις περιοχές που παρουσιάζουν αύξηση, αντί για μείωση επιδημιολογικού φορτίου», δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Πέτσας, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η επιτροπή των επιδημιολόγων εξετάζει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση εάν απαιτηθούν νέα μέτρα», πρόσθεσε.

«SOS» εκπέμπουν Βόρεια Ελλάδα και Δυτική Αττική

Τα στοιχεία είναι καλύτερα ως γενική εικόνα, ανέφερε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας ωστόσο πως υπάρχουν τοπικές εξάρσεις στην Κοζάνη και περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού καταγράφονται σε: Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα και Λάρισα.

Να μην επιτρέψουμε στον κορονοϊό να «γιορτάσει»

Παράλληλα ο κ. Πέτσας απέστειλε νέο μήνυμα πως δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση των μέτρων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

«Όχι σε χαλάρωση. Να μην επιτρέψουμε στον κορονοϊό να γιορτάσει», σημείωσε, για να συμπληρώσει πως «θα πρέπει να δώσουμε έμφαση σε άτομα του στενού οικογενειακού μας κύκλου. Υπάρχει κίνδυνος εάν ανοίξει ο κύκλος των επαφών μας στις γιορτές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider