Τελευταία ενημέρωση 13:07
«Έγιναν και λάθη» σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην κακοκαιρία «Ελπίδα», μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1.
Χαρακτηριστικά είπε πως η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων θα έπρεπε να είχε απαγορευθεί και στην Αττική Οδό από το βράδυ της Κυριακής, όπως έγινε και στην Εθνική Οδό.
Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως η κακοκαιρία που ταλαιπώρησε τη χώρα ήταν ένα ασυνήθιστο φαινόμενο και η διαχείριση της ήταν πολύ δύσκολη. Επανέλαβε όμως ότι έγιναν λάθη που θα διερευνηθούν. Για παράδειγμα αποδείχθηκε έστω και εκ των υστέρων ότι η Δευτέρα θα έπρεπε να είχε κηρυχθεί αργία κι επίσης ότι ίσως ο στρατός θα έπρεπε να είχε αναλάβει ρόλο στην Αττική Οδό για τον απεγκλωβισμό των οχημάτων νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι ο κόσμος δικαιολογημένα είναι δυσαρεστημένος.
Σταματήσαμε με νόμο αυτό που πήγε να κάνει ο Φουρθιώτης
Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε σε στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη. Όπως τόνισε πως η κυβέρνηση σταμάτησε με τη δημιουργία ενός νέου νομοσχεδίου, αυτό που πήγε να κάνει ο Μένιος Φουρθιώτης, μόλις οι κυβερνώντες αντιλήφθηκαν το ‘σχέδιο’ του αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή.
Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι: «Όταν βγάλαμε την επιστρεπτέα προκαταβολή, που βγήκε σε ένα βράδυ γιατί τόσο γρήγορα βγήκε η πανδημία, δεν είχαμε καταλάβει, ότι θα έχουμε στην Ελλάδα φαινόμενα όπως κάποιοι να στήσουν κρυφές μαϊμου εταιρείες για να πάρουν τα χρήματα.
Όταν το καταλάβαμε αυτό – πέρασε ένα 10ημερο – φέραμε νόμο όπου βάλαμε χρονικό προσδιορισμό για να μην μπορείς να κάνεις αυτό που έκανε ο Μένιος Φουρθιώτης. Και τα λεφτά τα έχουμε πάρει ήδη πίσω. Με δικό μας νόμο σταματήσαμε αυτό που έκανε ο Φουρθιώτης… Τον κ. Βρούτση τον απείλησε, γιατί έφερε το νόμο που του έκοψε αυτά τα λεφτά.»
Δήλωσε ακόμη ότι αρνείται να καταστήσει πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα τον Μένιο Φουρθιώτη, σχολιάζοντας ταυτόχρονα το μήνυμα που απευθύνεται στον ίδιο, μέσω μιας προτεινόμενης ρύθμισης από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, λέγοντας πως δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα να μιλάει κάποιος με κάποιον άλλον.