Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανέστειλε τη συμμετοχή της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανέστειλε τη συμμετοχή της Ρωσίας
Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανέστειλε τη συμμετοχή της Ρωσίας.

Τελευταία ενημέρωση: 18:57

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανέστειλε τη συμμετοχή της Ρωσίας, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σε δήλωσή του το απόγευμα της Παρασκευής, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας ανέφερε πως «η Επιτροπή των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, της οποίας την προεδρία έχει αυτή την περίοδο η Ιταλία, έλαβε την απόφαση να αναστείλει την ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία» και πρόσθεσε πως «η Ιταλία θεωρεί ότι πρόκειται για αναγκαίο μέτρο υπό το φως της απαράδεκτης στρατιωτικής δραστηριότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η οποία αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε σήμερα να αναστείλει τη συμμετοχή όλων των Ρώσων διπλωματών και απεσταλμένων από τα κυριότερα όργανα του οργανισμού «με άμεση ισχύ», απαντώντας στην «ένοπλη επίθεση» εναντίον της Ουκρανίας.

Η απόφαση αυτή δεν αφορά ωστόσο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον δικαστικό βραχίονα του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα συνεχίσει να προσφέρει προστασία στους Ρώσους πολίτες, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση ο διεθνής οργανισμός.

Να θυμίσουμε πως το Συμβούλιο της Ευρώπης διαμορφώθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και αποτελεί εντελώς ανεξάρτητο οργανισμό σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρ. Συμβούλιο: Απαιτούμε από τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές ενέργειες

Νέο μήνυμα Ζελένσκι για εκεχειρία - «Είμαστε έτοιμοι για συζητήσεις σε κορυφαίο επίπεδο» λέει ο Πούτιν στον Σι

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider