Βαρβιτσιώτης: Στόχος μας το Ποικίλο Όρος να γίνει η οικολογική ασπίδα της Δυτικής Αθήνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρβιτσιώτης: Στόχος μας το Ποικίλο Όρος να γίνει η οικολογική ασπίδα της Δυτικής Αθήνας
Όπως σημείωσε, πρέπει να δούμε πώς θα το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να δουν οι πολίτες πραγματική αλλαγή.

Την ανάγκη προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης του Ποικίλου Όρους υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, Πέμπτη 2 Ιουνίου, στο ΚΥΒΕ Περιστερίου με θέμα «Το Περιβάλλον μας στα Δυτικά της Αθήνας. Ο ρόλος και η στρατηγική θέση του Ποικίλου Όρους».

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι κατά την πάνω από 100 ώρες διαπραγμάτευση το καλοκαίρι του 2020, που έφερε σε πέρας με επιτυχία στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «καταφέραμε να διαπραγματευτούμε το μεγαλύτερο πακέτο που ήρθε στη χώρα από συστάσεώς της, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Όπως σημείωσε, πρέπει να δούμε πώς θα το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να δουν οι πολίτες πραγματική αλλαγή, και πραγματική αλλαγή θα έρθει πολύ περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στον τομέα του περιβάλλοντος.

Μιλώντας για την περιβαλλοντική σημασία του Ποικίλου Όρους, τόνισε ότι το βουνό της Δυτικής Αθήνας μπορεί να αποτελέσει την οικολογική ασπίδα μας απέναντι στην αύξηση της θερμοκρασίας και τη ρύπανση. Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε ότι το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα ποσό των 300 εκατ. ευρώ διατίθεται από το Ταμείο Ανάκαμψης για αναδάσωση και αυτά τα κονδύλια θα διατεθούν κατά προτεραιότητα για το Ποικίλο Όρος μετά από διεκδίκησή τους από τον ίδιο στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς τα περιβαλλοντικά στοιχεία δείχνουν ότι η Δυτική Αθήνα τα έχει περισσότερη ανάγκη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να επενδύσουμε σε ένα καθαρότερο περιβάλλον και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή είναι και η βαθιά ευρωπαϊκή πολιτική», υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης και αναφέρθηκε σε πλήθος περιβαλλοντικών και συγκοινωνιακών έργων που έχει ανάγκη η Δυτική Αθήνα, από την επέκταση του μετρό -που ήδη προχωράει- μέχρι τη διαχείριση των απορριμμάτων, δεσμευόμενος ότι θα βρίσκεται δίπλα στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να δοθούν στην περιοχή η ελπίδα, η προοπτική και η προσοχή που της αρμόζει, καθώς στο παρελθόν ήταν παραμελημένη.

Στην εκδήλωση μίλησαν, ακόμη, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανδρέας Λεωτσάκος και ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, δρ. Ευθύμιος Λέκκας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα - Ελβετία: Οι λευκές Άλπεις πρασινίζουν λόγω της κλιματικής αλλαγής

ΠΟΥ: Η βιομηχανία καπνού έχει «καταστροφικές» συνέπειες για το περιβάλλον

gazzetta
gazzetta reader insider insider