Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία
Οι επαφές έρχονται καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αναδείξει την Τουρκία σε ρόλο διαμεσολαβητή για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αξιωματούχοι από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ βρίσκονται στην Τουρκία προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν για να ακολουθήσει τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι χώρες της Δύσης στη Ρωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αντιπροσωπεία των Αμερικανών με επικεφαλής την Ελίζαμπεθ Ρόσενμπεργκ -υπεύθυνη για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών δράσεων και οικονομικών εγκλημάτων- είχε από τη Δευτέρα επαφές με την ηγεσία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας και επιχειρηματίες στην Άγκυρα. Αργότερα μέσα στη μέρα αναμένονται νέες επαφές των στελεχών των δύο υπουργείων.

Οι επαφές έρχονται καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αναδείξει την Τουρκία σε ρόλο διαμεσολαβητή για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του, Βλαντίμιρ Πούτιν, την τέταρτη συνάντηση τους τους τελευταίους 4 μήνες.

Σε ομιλία του προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του AKP, στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο Ερντογάν ανέφερε πως ο Πούτιν του είπε πως «η Ευρώπη μπορεί να παίρνει το αέριό της από την Τουρκία». «Η Τουρκία θα γίνει ένας κόμβος και για το φυσικό αέριο. Στην τελευταία συνάντησή μας, συμφωνήσαμε με τον Πούτιν για το θέμα αυτό. Θα δημιουργήσουμε ένα κόμβο εδώ με τουρκικό αέριο που έρχεται από τη Ρωσία», δήλωσε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως από την έναρξη των κυρώσεων στη Ρωσία για τον πόλεμο, η Τουρκία δεν έχει ακολουθήσει τα μέτρα άλλων χωρών της Δύσης κατά της Μόσχας, εν μέσω των στενών οικονομικών σχέσεων της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Συμφωνία με Πούτιν για κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider