WAPO: Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ουκρανία για τον έλεγχο των όπλων της Δύσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WAPO: Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ουκρανία για τον έλεγχο των όπλων της Δύσης
Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετοί έλεγχοι οπλισμού από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την ομάδα συντονισμού που έχουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο.

Ένας μικρός αριθμός στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ βρίσκεται στην Ουκρανία και διεξάγει ελέγχους για τα όπλα που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του Κιέβου κατά των Ρώσων, σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post που επικαλείται ανώτατο στέλεχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Η εν λόγω πηγή δεν αποκάλυψε πόσο κοντά στο πεδίο των μαχών βρίσκεται το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ ούτε το που γίνονται οι έλεγχοι στον οπλισμό που έχει στείλει η Δύση στην Ουκρανία. Ο αξιωματούχος ανέφερε πως το προσωπικό των ΗΠΑ δεν μπορέσει να διεξάγει ελέγχους οπλισμού «κοντά στην πρώτη γραμμή των μετώπων», προσθέτοντας πως οι Αμερικανοί ένστολοι πηγαίνουν όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες ασφαλείας.

Ο αξιωματούχος συμπλήρωσε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετοί έλεγχοι οπλισμού από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την ομάδα συντονισμού που έχουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο.

Σύμφωνα με την WAPO, το Πεντάγωνο υποστηρίζει πως οι έλεγχοι γίνοντα στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστεί πως ο οπλισμός των χωρών της Δύσης δεν θα πεέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων, των συμμάχων τους ή στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Το Ιράν σκοτώνει αθώους Ουκρανούς προμηθεύοντας όπλα στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider