Μπάιντεν σε Σολτς: Ενισχύουμε το NATO και στηρίζουμε την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν σε Σολτς: Ενισχύουμε το NATO και στηρίζουμε την Ουκρανία
Ο Γερμανός καγκελάριος είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα για το ότι οι σύμμαχοι συνεχίζουν να στηρίζουν την Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θέλησε να στείλει μήνυμα ενίσχυσης του NATO και στήριξης της Ουκρανίας, εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο πριν από συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.

ΗΠΑ και Γερμανία ενισχύουν τη στήριξη τους στην Ουκρανία και καθιστούν τη συμμαχία του NATO ισχυρότερη, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Σολτς είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα για το ότι οι σύμμαχοι συνεχίζουν να στηρίζουν την Ουκρανία.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο Οβάλ Γραφείο, μπροστά στις κάμερες, προτού να ξεκινήσει η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία αναμένεται ότι θα επικεντρωθεί στο θέμα της Ουκρανίας.

Δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της συνάντησης.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ένα ακόμη πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, με πυρομαχικά και άλλη υποστήριξη αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας θα χρηματοδοτηθεί βάσει της νομοθεσίας που εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο να προχωρήσει με την παροχή βοήθειας χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανακοινώνοντας τη βοήθεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Καλύπτουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες παρά τις ρωσικές επιθέσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider