NATO: Ο Στόλτενμπεργκ ζητά ετήσια ενίσχυση 500 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NATO: Ο Στόλτενμπεργκ ζητά ετήσια ενίσχυση 500 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία
Θέλει να ενισχύσει τη μακροχρόνια ενίσχυση του NATO προς το Κίεβο, με βραχυπρόθεσμη παροχή καυσίμων, προστατευτικού υλικού και συστημάτων αντιμετώπισης των drone.

Μήνυμα στα μέλη του NATO για την καταβολή ετήσιας ενίσχυσης 500 εκατ. δολαρίων με στόχο τη στήριξη της Ουκρανίας -εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία- στέλνει ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του NATO, που ξεκινά την Τρίτη στις Βρυξέλλες, ο Νορβηγός αξιωματούχος θα θέσει στους ΥΠΕΞ της Συμμαχίας το αίτημα για ετήσια ενίσχυση μισού δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία. Το αίτημα έρχεται καθώς ο Στόλτενμπεργκ θέλει να ενισχύσει τη μακροχρόνια ενίσχυση του NATO προς το Κίεβο, με βραχυπρόθεσμη παροχή καυσίμων, προστατευτικού υλικού και συστημάτων αντιμετώπισης των drones που χρησιμοποιήουν οι δυνάμεις της Μόσχας στον πόλεμο.

Παράλληλα, το πακέτο ενίσχυσης επιδιώκει να εκμοντερνίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε μακροπρόθεσμο επίπεδο και να τις φέρει πιο κοντά στη συμβατότητα με τα συστήματα του NATO.

Άτομα με γνώση των σχεδίων ανέφεραν πως οι λεπτομέρειες του σχεδίου επιδέχονται αλλαγών, ενώ μένει να φανεί εάν θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις μετά από το πέρας της συνεδρίασης των ΥΠΕΞ του NATO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Μόσχα «απαντά» στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ: Θα ενισχύουμε τη στρατιωτική μας ισχύ

Φινλανδία: Αύριο η επίσημη ένταξή της στο ΝΑΤΟ

gazzetta
gazzetta reader insider insider