Lavrov: Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lavrov: Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας

Είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov ανοίγοντας τις εργασίες του 4ου ΕλληνοΡωσικού Κοινωνικού Φόρουμ με θέμα: «Ρωσία-Ελλάδα: Δεύτερη χιλιετία φιλικών σχέσεων» το οποίο διοργανώνεται στο Ζάπειο Μέγαρο.

«Παρόλη τη δύσκολη κατάσταση στην Ευρώπη οι ελληνορωσικές σχέσεις αναπτύσσονται συνεχώς. Η εγγύτητα των λαών έπαιξε ρόλο στις ταλαντώσεις της διεθνούς συγκυρίας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Τόνισε ότι τις δύο χώρες τις χαρακτηρίζουν αμοιβαία αισθήματα φιλίας και είναι συμβολικό ότι η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

Τέλος ο κ. Lavrov συνεχάρη τους Έλληνες για την εθνική εορτή την ημέρα του ΟΧΙ που όπως τόνισε είναι σύμβολο ανδρείας του ελληνικού λαού.

H επίσκεψη Lavrov πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 4ου ΕλληνοΡωσικού Κοινωνικού Φόρουμ με θέμα: «Ρωσία-Ελλάδα: Δεύτερη χιλιετία φιλικών σχέσεων» το οποίο πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο και ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Το Φόρουμ που τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών Ρωσίας και Ελλάδας και της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα με την παρουσία και του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα Andrei Maslov, του Προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος ''Άγιος Ανδρέας'' Vladimir Yakunin, Ρώσων αξιωματούχων, και εκπροσώπων του πολιτικού και ακαδημαϊκού χώρου. Στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους, οι κ.κ Lavrov και Κοτζιάς εγκαινιάζουν το 4ο φόρουμ των κοινωνικών οργανώσεων των δύο χωρών, αλλά και την έκθεση των αρχειακών ντοκουμέντων.

Σημαντική ημερομηνία της επίσκεψης Lavrov είναι η 4η Νοεμβρίου όπου θα συνεδριάσει στην Αθήνα η μικτή ρωσοελληνική επιτροπή για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και τον συντονισμό της εμπορικής- οικονομικής κοινής δράσης .

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του λεγόμενου «αφιερωματικού έτους» μεταξύ των δύο χωρών που γίνεται υπό την επίβλεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin και του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας Αλέξη Τσίπρα.

Η υλοποίηση του αφιερωματικού έτους εκφράζει την τάση για τη διεύρυνση της ρωσοελληνικής κοινής δράσης, παρά την αρνητική διεθνή συγκυρία. Το μεγάλο αυτό διακρατικό εγχείρημα περιλαμβάνει 170 περίπου εκδηλώσεις στους τομείς του πολιτισμού, της επιστήμης, της εκπαίδευσης, του τουρισμού, του αθλητισμού αλλά και της οικονομίας και του εμπορίου.

Το τελευταίο διάστημα, οι επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες δραστηριοποιήθηκαν αισθητά σε πολλά επίπεδα, κυρίως στον διάλογο ανάμεσα στους ηγέτες των κρατών και των κυβερνήσεων και των υπουργών Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider