Τουρκία: Στα «σχοινιά» ο Ερντογάν - Στην 3η θέση σχεδόν ένα μήνα πριν τις εκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Στα «σχοινιά» ο Ερντογάν - Στην 3η θέση σχεδόν ένα μήνα πριν τις εκλογές
Σε εξαιρετικά δεινή θέση φαίνεται πως βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο μήνες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην γειτονική χώρα

Σε εξαιρετικά δεινή θέση φαίνεται πως βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχεδόν ένα μήνα πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην γειτονική χώρα, καθώς η δημοσκοπική διαφορά με τον μεγάλο του αντίπαλο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανέρχεται στις 7 ποσοστιαίες μονάδες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ο Τούρκος πρόεδρος συγκεντρώνει το 23,4% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, ενώ ο υποψήφιος της ενωμένης αντιπολίτευσης προηγείται με ποσοστό 30,5%.

Μάλιστα, τα πράγματα για τον Ερντογάν ενδέχεται να γίνουν ακόμα χειρότερα, καθώς ο τρίτος υποψήφιος για την προεδρία Σινάν Ογάν εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό μεγαλύτερο από τον υποψήφιο του Κόμματος; Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), γεγονός που σημαίνει πως ο Τούρκος πρόεδρος είναι πιθανό να μην μπει ούτε στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 4,2%.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία είναι προγραμματισμένος για τις 14 Μαΐου, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί και δεύτερος γύρος οι κάλπες θα ξαναστηθούν στις 28 Μαΐου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Παραδόθηκε το ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu - Το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της χώρας

Τουρκία: Ο αντιαμερικανισμός του Ερντογάν VS του ευρωπαϊσμού του Κιλιτσντάρογλου

gazzetta
gazzetta reader insider insider