Ζελένσκι: Η Ρωσία απέτυχε να καταλάβει το Μπαχμούτ πριν από την προθεσμία της 9ης Μαΐου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζελένσκι: Η Ρωσία απέτυχε να καταλάβει το Μπαχμούτ πριν από την προθεσμία της 9ης Μαΐου
Οι ρωσικές δυνάμεις ήλπιζαν να καταλάβουν την Μπαχμούτ πριν από την σημερινή γιορτή κατά την οποία τιμάται η νίκη των σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να καταλάβουν την πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία πριν από τη ρωσική εορτή της 9ης Μαΐου που σηματοδοτεί τη νίκη των Σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παράλληλα, τόνισε πως οι εμπορικοί περιορισμοί που επιβάλλονται από τους γείτονες της Ουκρανίας στην ανατολική Ευρώπη είναι «απολύτως απαράδεκτοι» και ότι το Κίεβο αναμένει «ισχυρές» ευρωπαϊκές αποφάσεις για την άρση τους.

Σε συνέντευξη Τύπου με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι τέτοιου είδους εμπορικοί περιορισμοί είναι σκληροί, έχουν χαρακτήρα προστατευτισμού και χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία που εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Από την πλευρά του, Ουκρανός στρατηγός δήλωσε την Κυριακή ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήλπιζαν να καταλάβουν την Μπαχμούτ πριν από την σημερινή γιορτή. «Ο εχθρός δεν πήρε την Μπαχμούτ», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο εκπρόσωπος της ανατολικής διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων Σέρχιι Σερεβάτι. «Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στις θέσεις», πρόσθεσε.

Ο ουκρανικός στρατός προετοιμάζει μια ευρέως αναμενόμενη αντεπίθεση για να προσπαθήσει να ανακαταλάβει τις περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας. Οι ρωσικές και οι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο της Μπαχμούτ για μήνες. Η Ρωσία θεωρεί την κατάληψη της Μπαχμούτ εφαλτήριο για την κατάληψη άλλων ουκρανικών πόλεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσική επίθεση στο Κίεβο απωθεί η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα

Πούτιν: Θέλουμε ένα ειρηνικό μέλλον - Έχει εξαπολυθεί πραγματικός πόλεμος εναντίον μας

Ζελένσκι: Η Ρωσία θα ηττηθεί «όπως ο ναζισμός»

gazzetta
gazzetta reader insider insider