Αμανατίδης: Διεκδικούμε κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα να κερδίσουμε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμανατίδης: Διεκδικούμε κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα να κερδίσουμε
Το μήνυμα των πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 21ης Μαΐου ήταν πως «κανένας δεν μπορεί να μπαίνει στο τρένο έχοντας παλιό εισιτήριο», τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Το μήνυμα των πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 21ης Μαΐου ήταν πως «κανένας δεν μπορεί να μπαίνει στο τρένο έχοντας παλιό εισιτήριο», τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Ιωάννης (Γιάννης) Αμανατίδης, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Οφείλουμε να αλλάξουμε δραστικά, ριζικά, άμεσα, δεν χωρούν άλλες παλινωδίες και λάθη», σημειώνει και για την εκλογική μάχη υπογραμμίζει τα εξής: «Έχουμε μονομέτωπο αγώνα απέναντι στη ΝΔ για να προστατέψουμε τα εργασιακά δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος, την πρώτη κατοικία, τη δημόσια υγεία και παιδεία. Πιστεύω πως όταν έχεις τα μάτια και τα αυτιά «ανοιχτά», τότε το σοκ λειτουργεί «θεραπευτικά» και σε κάνει να αναστοχαστείς, αλλά και να συνεχίσεις τον αγώνα με περισσότερο πείσμα. Πρέπει, λοιπόν, σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να απευθυνθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αξιόπιστα και συλλογικά, σε όλους τους πολίτες και τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, που δεν θέλουν να δώσουν λευκή επιταγή σε ένα πρωθυπουργό-ηγεμόνα».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Ιωάννη (Γιάννη) Αμανατίδη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Νίκο Ρούμπο:

Ερ. Τι έφταιξε για τη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

Απ. Για τα αίτια του αποτελέσματος της 21 Μαΐου, έχουν ήδη γίνει αναφορές στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή.
Πρόκειται για την επικράτηση του διλήμματος που έθετε η ΝΔ σταθερότητα ή ακυβερνησία, την επικράτηση της πληρωμένης επικοινωνίας έναντι μιας φοβισμένης κοινωνίας, τον εγκλωβισμό μας στην στρατηγική των συνεργασιών με όμορα προοδευτικά κόμματα, παρά τις αρνήσεις και τις συνεχείς επιθέσεις τους, τον εφησυχασμό μας στη λογική του ώριμου φρούτου, μετά τα σκάνδαλα διαφθοράς, των παρακολουθήσεων και της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην πανδημία και την ακρίβεια, με κερασάκι στην τούρτα τις αδιανόητες δηλώσεις στελεχών μας, στο παρά πέντε των εκλογών της απλής αναλογικής.
Οι αναλύσεις σε βάθος, μετά τις 25 Ιουνίου. Ωστόσο θα ήθελα να επισημάνω ότι πήγαμε στις εκλογές με συσπείρωση 66% , ενώ η ΝΔ με 82% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 77%.

Ερ. Ποιο μήνυμα σας έστειλαν οι πολίτες, πώς το εκλάβατε ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη και προσωπικά;

Απ. Το μήνυμα ήταν σαφές: «κανένας δεν μπορεί να μπαίνει στο τρένο έχοντας παλιό εισιτήριο». Χρειάζεται εγρήγορση και διαρκής αγώνας, δεν αρκεί στην κοινωνία, που ζει σήμερα σε καθεστώς ανασφάλειας, ο πρότερος έντιμος βίος μας ως κυβέρνηση, που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, γέμισε τα άδεια δημόσια ταμεία και ανασύνταξε το κοινωνικό κράτος. Μας θέλει δίπλα της, ως στήριγμα με προτάσεις και όραμα για την επόμενη μέρα.
Οφείλουμε, λοιπόν, να αλλάξουμε δραστικά, ριζικά, άμεσα. Με ηρεμία, συλλογικότητα, πολιτικό πολιτισμό και το πείσμα για ένα καλύτερο αύριο, στην πόλη και τη χώρα, χωρίς νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα που θα σαρώνει το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, της παιδείας και του ενεργειακού μας πλούτου.
Ο κ. Μητσοτάκης των 158 βουλευτών έδινε όλους τους πόρους σε μετρημένες στα δάχτυλα επιχειρήσεις και παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος. Εάν τον αφήσουμε με τον αέρα του μπόνους των 50 εδρών, το μέλλον μας διαγράφεται ζοφερό και οι πολίτες πρέπει να μάθουν, να καταλάβουν, να αντισταθούν.
Αυτή είναι η αποστολή μας τώρα και δεν χωρούν άλλες παλινωδίες και λάθη. Έχουμε μονομέτωπο αγώνα απέναντι στη ΝΔ για να προστατέψουμε τα εργασιακά δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος, την πρώτη κατοικία, τη δημόσια υγεία και παιδεία.
Όσο για μένα, πιστεύω πως όταν έχεις τα μάτια και τα αυτιά «ανοιχτά», τότε το σοκ λειτουργεί «θεραπευτικά» και σε κάνει να αναστοχαστείς, αλλά και να συνεχίσεις τον αγώνα με περισσότερο πείσμα, ώστε η περισσότερη κοινωνική «γείωση» και η ανάδειξη των προβλημάτων της πόλης μας να είναι αποτελεσματικότερη.

Ερ. Ποιο είναι το δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου;

Απ. Την 25η Ιουνίου, όλες οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας θα είναι άδειες. Δεν πετάμε στα σύννεφα, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες. Διεκδικούμε όμως κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα να κερδίσουμε. Γιατί πιστεύουμε ότι το πρόγραμμά μας δίνει σήμερα στήριγμα και ανάσα στην κοινωνική πλειοψηφία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι κόμμα εξουσίας και καταθέτει στον Ελληνικό λαό την κυβερνητική του πρόταση.
Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για την αύξηση των εισοδημάτων, για τις χιλιάδες των πλειστηριασμών της επόμενης μέρας, για τα εργασιακά δικαιώματα, για ένα νέο ΕΣΥ, για την Παιδεία, για την νεολαία, για τη διαφθορά και την αδιαφάνεια, για μια δίκαιη κοινωνία με ευημερία για όλους. Για μια ισχυρή Ελλάδα με ισχυρή κοινωνία.
Αυτά είναι τα μεγάλα διλήμματα της επόμενης κάλπης και της επόμενης ημέρας και αφορούν τις ζωές μας.

Ερ. Με ποιον τρόπο θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει εφικτός ο στόχος για ανατροπή των αρνητικών για τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ συσχετισμών στις ερχόμενες εκλογές;

Απ. Απέναντι σε μια Δεξιά, που δείχνει να έρχεται απειλητικά για το δημόσιο συμφέρον και το αύριο της χώρας μας, θεωρώ επιζήμιο τον ανταγωνισμό, ανάμεσα στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και δεν θα ακολουθήσουμε όσους τον προτάσσουν, την ώρα που απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση του μετώπου των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών. Το «διαίρει και βασίλευε» εξυπηρετεί μόνο τον κ. Μητσοτάκη. Ωστόσο τίποτε δεν θα μείνει αναπάντητο.
Αυτό το μέτωπο πρέπει να συγκροτηθεί. Μια δημοκρατική πανστρατιά, απέναντι σε μια Δεξιά, που ετοιμάζεται με μεγαλύτερη αλαζονεία, ανεξέλεγκτη και εκδικητική να ανέβει στην εξουσία για μία ακόμη σκληρότερη, για την κοινωνία, τετραετία.
Πρέπει, λοιπόν, σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να απευθυνθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αξιόπιστα και συλλογικά, σε όλους τους πολίτες και τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, που δεν θέλουν να δώσουν λευκή επιταγή σε ένα πρωθυπουργό-ηγεμόνα.
Σε όσους δεν θέλουν μια ακόμη επέλαση στα δημοκρατικά και λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, πρέπει να απευθυνθούμε με προγραμματικό λόγο και σαφήνεια για το όραμα και τις θέσεις μας, που έχουν στο κέντρο τους τη Δικαιοσύνη παντού.
Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, όμως χάσαμε μόνο μία μάχη, ο πόλεμος δεν έχει κριθεί. Η αναμέτρηση με τη Δεξιά δεν έχει τελειώσει από τα αποδυτήρια, όπως διατείνεται ο κ. Μητσοτάκης, όταν, αλαζονικά, δηλώνει ότι είναι ο μόνος υποψήφιος για την πρωθυπουργία της χώρας.
Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε. Ερχόμαστε από πολύ μακριά και θα πάμε πολύ μακριά. Έχουμε τις ρίζες μας στους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας, διαχρονικά και γι’ αυτό μπορούμε να έχουμε νικηφόρα πορεία!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider