ΗΠΑ για Σύνοδο του NATO: Αισιοδοξία Μπάιντεν για τη Σουηδία - «Σημαντική ανακοίνωση» την Τετάρτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ για Σύνοδο του NATO: Αισιοδοξία Μπάιντεν για τη Σουηδία - «Σημαντική ανακοίνωση» την Τετάρτη
«Η Σύνοδος θα είναι σημαντικό σκαλοπάτι στο δρόμο της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ» τονίζει η Ουάσινγκτον.

Τα μέτρα και τα βήματα για το πως μπορεί να γίνει η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO θα συζητηθούν στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ανέφερε η κυβέρνηση των ΗΠΑ την Παρασκευή.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε σε δημοσιογράφους την Παρασκευή πως «ενώ η Ουκρανία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο NATO στη Σύνοδο της ερχόμενης εβδομάδας», τα μέλη της Συμμαχίας θα συζητήσουν το ποια βήματα χρειάζονται ώστε το Κίεβο να γίνει δεκτό στους κόλπους του NATO.

«Η Σύνοδος θα είναι σημαντικό σκαλοπάτι στο δρόμο της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε ο Σάλιβαν, σύμφωνα με το Reuters.

Ακόμα, ο ίδιος αναφέρθηκε στο θέμα της ένταξης της Σουηδία στο NATO, λέγοντας πως η σκανδιναβική χώρα «θα ενταχθεί στο NATO στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον».

Ο Σάλιβαν είπε ακόμα πως ο Μπάιντεν θα έχει «κάποιου είδους» συνάντηση στη Σύνοδο με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, που έχει θέσει αντίθεση με την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.

Δήλωση Μπάιντεν στο «κλείσιμο» της Συνόδου

Ο Σάλιβαν πρόσθεσε πως ο Μπάιντεν θα προβεί σε δήλωση όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες της Συνόδου του NATO, την ερχόμενη Τετάρτη.

««Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα δώσει μια σημαντική ομιλία στο Βίλνιους εκείνο το βράδυ, την Τετάρτη το βράδυ, σχετικά με το όραμά του για μια ισχυρή, γεμάτη αυτοπεποίθηση Αμερική -πλαισιωμένη από ισχυρούς, γεμάτους αυτοπεποίθηση συμμάχους και εταίρους- που θα αντιμετωπίσει τις σημαντικές προκλήσεις της εποχής μας, από την επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία μέχρι την κλιματική κρίση» ανέφερε ο Σάλιβαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΝΑΤΟ: Συνεχίζεται το «θρίλερ» της ένταξης της Σουηδίας

Η κυριαρχία των ΗΠΑ στις εξαγωγές καλαμποκιού «σβήνει» - Η Βραζιλία παίρνει την πρωτιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider