Ισραήλ: Υπέρ της χερσαίας εισβολής στη Γάζα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: Υπέρ της χερσαίας εισβολής στη Γάζα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ
Υπέρ της αναμενόμενης χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας τάχθηκε σήμερα ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ κατά την ομιλία του στην Κνεσέτ.

Υπέρ της αναμενόμενης χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας τάχθηκε σήμερα ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ κατά την ομιλία του στην Κνεσέτ. «Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να βάλουμε τέλος. Θα φέρουμε πίσω τους ομήρους και δεν θα υπάρχει πλέον Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας», υποστήριξε μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Ο Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, προέβλεψε ότι θα χρειαστεί «χρόνος και σημαντική (στρατιωτική) δύναμη» για αυτήν την επιχείρηση. «Εάν δεν αρέσει στον (υπόλοιπο) κόσμο, ας μην του αρέσει. Δεν δολοφονήθηκαν τα παιδιά του (υπόλοιπου) κόσμου, αλλά τα δικά μας παιδιά», είπε και συμπλήρωσε πως σκοτώθηκε ο καλύτερος φίλος της κόρης του.

Υπογράμμισε επίσης πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να σταματήσει έως ότου βεβαιωθεί πως δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά επίθεση ανάλογη με εκείνη της 7ης Οκτωβρίου.

Μεσανατολικό: Τα ξημερώματα της Τρίτης συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνέλθει σήμερα στις 22:00 ώρα Γκρίνουιτς (01:00 αύριο Τρίτη, ώρα Ελλάδας) για τη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς, επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, με διπλωματικές πηγές να κάνουν λόγο για δύο διαφορετικά σχέδια ψηφίσματος.

Η Ρωσία διένειμε την Παρασκευή στα υπόλοιπα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ένα σχέδιο ψηφίσματος που θα υποβληθεί σε ψηφοφορία και καλεί για «άμεση βιώσιμη ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός που θα τηρηθεί πλήρως» και για «ανεμπόδιστη» ανθρωπιστική πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας που βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Η Βραζιλία που προεδρεύει αυτόν τον μήνα του Συμβουλίου, θα υποβάλει επίσης ένα κείμενο που καταδικάζει «τις απεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς», σύμφωνα επίσης με διπλωματικές πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Μπαράζ ρουκετών από την Γάζα σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ - Αψιμαχίες με τη Χεζμπολάχ στον βορρά

Μέση Ανατολή: Διπλωματικό «σπριντ» εν μέσω φόβου για γενίκευση της σύγκρουσης

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τους ηγέτες Αιγύπτου, Ισραήλ, Ιράν, Αιγύπτου, Συρίας και Παλαιστίνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider