Μητσοτάκης: Δεν είμαστε εξαρτημένοι από καμιά πολυεθνική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Δεν είμαστε εξαρτημένοι από καμιά πολυεθνική
«Θέλουμε κανόνες ανταγωνισμού δίκαιους, θέλουμε την αγορά να λειτουργεί αλλά δεν θα βγάλουν κάποιοι στην πλάτη του Έλληνα καταναλωτή χρήματα τα οποία δεν δικαιολογούνται», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν είμαστε εξαρτημένοι από καμιά πολυεθνική. Θέλουμε κανόνες ανταγωνισμού δίκαιους, θέλουμε την αγορά να λειτουργεί, αλλά δεν θα βγάλουν κάποιοι στην πλάτη του Έλληνα καταναλωτή χρήματα τα οποία δεν δικαιολογούνται. Πόσω μάλλον όταν μπορούν να πουλάνε ίδια προϊόντα στο εξωτερικό σε χαμηλότερες τιμές. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτημα για το πώς σχολιάζει το πόρισμα της Κομισιόν για πίεση στον πληθωρισμό στην Ελλάδα λόγω των κερδών των επιχειρήσεων.

Αναφέρθηκε στα πρόστιμα των 8 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη επιβληθεί και πρόσθεσε πως το ήμισυ έχει ήδη καταβληθεί. «Η καταβολή του ποσού του προστίμου σημαίνει και αναγνώριση από πλευράς της επιχείρησης ότι κάτι λάθος έχει κάνει. Και δεν είναι μόνο το πρόστιμο είναι και η δημοσιοποίηση», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι αν με ρωτούσατε πριν από έξι μήνες αν θα "τολμούσαμε" να τα βάλουμε με κολοσσούς, πολυεθνικές του εξωτερικού, θα λέγαμε μάλλον όχι. Το κάναμε όμως και το κάναμε...». Παράλληλα, τόνισε πως στη συνέχεια υπήρξε προσαρμογή των τιμών στις εν λόγω περιπτώσεις. «Μετά την επιβολή του προστίμου ως δια μαγείας οι τιμές προσαρμόζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε κάθετοι για να ελέγχουμε τη λειτουργία της αγοράς», είπε.

«Εμείς λέμε κάτι πολύ απλό: σε ένα περιβάλλον όπου πια δεν δικαιολογούνται αυξήσεις τιμών, διότι οι συντελεστές του κόστους έχουν μειωθεί, δεν έχουμε αύξηση στην ενέργεια, δεν έχουμε την αύξηση στα μεταφορικά που είχαμε, δικαιολόγησέ μας γιατί αυξάνεις τις τιμές σου», τόνισε, «ή δικαιολόγησέ μας γιατί στο εξωτερικό είναι φθηνότερο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελληνικό – Lamda: ΤΕΡΝΑ, Intrakat, ΜΕΤΚΑ «υποψήφιοι» ανάδοχοι του εμβληματικού «Riviera Galleria»

Υπερκάλυψη κοντά στις 8 φορές στο book building της ΕΤΕ - Πάνω από 500 εκατ. ευρώ στο εγχώριο retail

Υπεράκτια αιολικά: Στις ράγες οι επενδύσεις από ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή & Όμιλο Κοπελούζου

gazzetta
gazzetta reader insider insider